Tijdelijk WK-stadion op Marktplein nadert voltooiing

Het wereldkampioenschap beachvolleybal komt eraan. Apeldoorn, van 27 juni tot en met 2 juli speelstad, zal het weten. Het tijdelijke WK-stadion op het Marktplein nadert z’n voltooiing.

De enorme banners met de opdruk ‘Proud to be in Apeldoorn’, die het stadhuis sieren, wekken de indruk dat Apeldoorn een evenement op krijgt trots op te zijn. Wilde het met de bouw van een stadion voor de in 2013 ter ziele gegane plaatselijke Betaald Voetbal Organisatie niet zo vlotten, de realisatie van het 2.000 toeschouwers tellende ApeldoornseWK-stadion ondervindt geen hinder van ellenlange bezwaarprocedures en gemeentelijke hinderpalen.

De arena op het Martktplein is op zaterdag 27, zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 juni het strijdtoneel van 36 poulewedstrijden. Op woensdag 1 juli worden er acht duels in de zestiende finales gespeeld, verdeeld over vier vrouwen- en vier mannenwedstrijden. Donderdag 2 juli volgt met vier partijen in achtste finales en twee kwartfinales de knallende apotheose.

Na de kwartfinales zit het WK beachvolleybal er voor Apeldoorn op. Wie getuige wil zijn van de ontknoping van het toernooi, zal naar Den Haag moeten. In het drijvende WK-stadion op de Hofvijver (capaciteit van 5500 plaatsen) worden op 3, 4 en 5 juli de halve finales en finales afgewerkt.

De kaartverkoop voor het WK beachvolleybal is in volle gang. Wie in Apeldoorn live getuige wil zijn van niet alledaagse topsport en op het Marktplein de eenmalige WK-sfeer wil proeven kan zich via het ticketportaal op www.wkbeachvolleybal2015.nl van toegangsbewijzen verzekeren.

Voor de bezoekers, spelers en organisatie is te hopen dat de donkere wolken die vrijdag aan het begin van de middag boven het centrum van Apeldoorn hingen, geen slecht en nat voorteken zijn…

Reacties

Cookieinstellingen