Sterk optreden van Apeldoornse atleten in Heraklion

Jip Vastenburg en Dennis Licht zijn dit weekend met het Nederlands Atletiekteam gepromoveerd naar de Europese Superleague.

In het Griekse Heraklion zetten de Nederlandse atleten na een slechte start (0 punten bij het kogelslingeren en 0 punten bij het kogelstoten) met succes de achtervolging in. Halverwege stond Nederland nog zesde.

Op dag twee kwamen de twee atleten van de Stichting Apeldoorn Atletiekstad in actie. Jip Vastenburg was Nederlands troef op de 5 kilometer bij de dames, Dennis Licht moest het gaan doen op de 3 kilometer bij de mannen. Beiden haalden een prima resultaat voor Nederland. Vastenburg pakte in een tijd van 15 min. 36,32 sec. de volle twaalf punten. Licht overbrugde zijn 3 kilometer in 8 min. 12,28 sec., goed voor elf punten

Na een uitstekende prestatie van de mannen (tweede) en vrouwen 4×400 (derde) en de derde plek van Thijmen Kupers waren de punten (299,5) aan het einde van de dag genoeg voor promotie naar de Super League. Hierin komen de twaalfde beste landen van Europa uit.

 

Bron: Apeldoorn Atletiekstad

Reacties