Vanaf 21 juni vernieuwde presentatie van koninklijke vervoersmiddelen

Paleis Het Loo houdt vanaf zondag 21 juni een vernieuwde presentatie van Nederlands koninklijk vervoer. Met als topstuk de Cadillac van prinses Wilhelmina.

Bezoekers kunnen nu voor het eerst de koetshuizen in om de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van heel dichtbij te bekijken. Omdat de opening valt op Vaderdag hebben vaders van alle leeftijden, in gezelschap van hun kind(eren), op deze dag gratis entree.

Bij de herinrichting van het Stallencomplex wordt de Cadillac Convertible Sedan, die in 1949 werd gekocht en waarin prinses Wilhelmina zich vanaf Het Loo liet vervoeren, gepresenteerd. De auto, die meer zeemijlen heeft afgelegd dan kilometers over de weg, keerde dit jaar terug op Het Loo! De bijzondere Cadillac en nog zeven auto’s vormen de schakel tussen de klassieke exemplaren uit de begintijd van de autogeschiedenis, vaak nog halve rijtuigen, en de sobere dienstauto’s uit de jaren tachtig en negentig.

Daarnaast zullen er vijf bijzondere koninklijke sleden, een unieke loopfiets en ruim vijftien koninklijke rijtuigen te zien zijn, zoals de imposante witte lijkwagen waarmee zowel prins Hendrik als koningin Wilhelmina naar hun laatste rustplaats werden gebracht.

Op het Stallenplein is ook restaurant Prins Hendrik Garage te vinden, de voormalige autogarage die onderdak bood aan de Mercedes cabriolet van koningin Wilhelmina. Dit zelfbedieningsrestaurant is recent gerestyled. Met nieuwe gerechten, een stoer interieur en leuke tekentafels is het restaurant uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Het zicht op de Stallen en Speelpaleis Het Loo om de hoek maakt dit, ook tijdens Vaderdag, de perfecte plek voor een hapje en een drankje.

Vaderdagtickets zullen uitsluitend verkrijgbaar zijn op de dag zelf bij de kassa van Paleis Het Loo.

Info: www.paleishetloo.nl

Reacties

Cookieinstellingen