Eerste nieuwkomer voor Apeldoornse eredivisionst

De 22-jarige Peter Ogink maakt de overstap van Prins/VCV naar Draisma Dynamo. Met de komst van Ogink staat de teller op zeven spelers voor Draisma Dynamo. Ogink is de eerste nieuwkomer voor het team van trainer/coach Bas Hellinga.

De 1.90 meter lange Ogink begon zijn volleyballoopbaan in Deventer bij DeVolCo ’88. Na een korte uitstap bij Alterno kwam Ogink in Amsterdam terecht bij het Talentteam van Jeugd & Jong Oranje. In 2012 maakte de passer/loper zijn debuut in de eredivisie in Kampen bij Floorever Reflex. Daar speelde hij onder meer samen met Robin van Capelle, die sinds vorig seizoen al speler is van Draisma Dynamo. Sinds 2013 kwam Ogink uit voor Prins/VCV.

Ogink heeft hoge verwachtingen. “Mijn verwachting is dat ik me bij Draisma Dynamo zowel technisch als fysiek sterk kan ontwikkelen. Daarnaast is Bas een trainer die dit team naar een hoger niveau kan tillen en waarvan ik veel kan leren.”

Trainer Hellinga is blij met de komst van Ogink: “Peter is een jonge, ambitieuze speler die vol voor het volleyballen wil gaan. Dit past goed bij het plaatje dat Draisma Dynamo aankomend seizoen wil neerzetten. Veel trainingsuren maken en er het maximale resultaat behalen.

Reacties