De zomer barst los

Deze week wordt het volop zomer met veel zon en vanaf woensdag tropische temperaturen (30 graden of meer). De kans op een hittegolf is behoorlijk groot. Wel neemt aan het einde van de week de kans op lokale onweersbuien toe.

Er trekken velden met bewolking over het land, maar in het algemeen is er veel ruimte voor de zon.

Vanmiddag ontstaat wat meer bewolking, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Alleen in het noordoosten is kans op een lokaal buitje. Het wordt maximaal 20 graden op de Wadden tot 25 in het zuidoosten van het land. De zwakke tot matige wind draait in de middag van west naar noordwest.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen. De temperatuur zakt naar 10 graden in het (noord)oosten en 15 graden in Zeeland.

Morgen schijnt de zon uitbundig. De zon schijnt sterk, zonkracht 7, en dit betekent dat de huid snel kan verbranden. Er waait een zwakke tot matige oostenwind en met 21 graden in het noorden tot lokaal 28 in het zuiden is het aangenaam warm.

Woensdag wordt het echt heet. Alleen in het Waddengebied blijft de temperatuur net onder de 30 graden steken. In de rest van het land wordt het 30-34 graden met de hoogste middagtemperaturen vermoedelijk in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg. Het weerbeeld bestaat uit zon, zon, nog eens zon en een matige oostenwind.

Ook donderdag, vrijdag en zaterdag hebben we tropische temperaturen (boven 30 graden) in grote delen van het land. Wel is er kans op een paar onweersbuien.

Vanaf zondag lijkt de wind weer westelijk te worden en daardoor wordt het een stuk minder heet. Met maxima rond 25 graden, veel zon en slechts af en toe een bui is het volgende week volgens de laatste verwachtingen wel aangenaam zomerweer.

Reacties