Expositie KUNST EN AMBACHT Galerie bij Krepel

Ter gelegenheid van het Erfgoedfestival ‘GEMAAKT IN GELDERLAND’ vindt de expositie KUNST EN AMBACHT plaats in de Galerie. De expositie is vanaf 5 juli tot en met 6 september iedere zondag te bezoeken van 11.00 – 17.00 uur.

Kunst en Ambacht stromen samen tijdens deze unieke expositie. Bekende kunstenaars uit Gelderland tonen hun unieke kunstwerken in de ambachtelijke ruimtes van de Galerie. Teun Renes, de nestor van moderne kunst in Apeldoorn en omgeving zorgt voor een adembenemende compositie van de bijzondere werken gemaakt door Gelders vakmanschap. Daarnaast zal er iedere zondag een kunstenaar aanwezig zijn om haar of zijn ambacht te tonen.

Hedendaags vakmanschap en ambacht vindt u ook in het Restauratie Center gelegen in de oude fabriekshal van het landgoed. Remco Ockhuiijsen restaureert hier op ambachtelijke wijze antieke meubels. In de prachtige theetuin en brasserie van het Landgoed kunt u genieten van het eten en drinken uit de ambachtelijke en streekgebonden keuken van Proef Grift.

Familie Krepel

Al sinds het begin van de 18e eeuw is het landgoed in bezit van de familie Krepel.
De rijksmonumentale – van oorsprong- fabriekspanden die zich op het landgoed bevinden, ademen de tijd van weleer.

Van oudsher werd hier koper geslagen en later hout bewerkt tot sigarenkistjes.
Sinds 2006 zijn deze bijzondere gebouwen de behuizing van Galerie Bij Krepel.
De bijzondere combinatie van kunst en ambacht maakt de Galerie op het landgoed tot een inspirerende locatie voor uw zakelijke ontmoetingen, familiefeesten, workshops en meubelrestauratie. Het is een plek voor u en uw familie, voor creatieve ondernemers en voor natuurliefhebbers. En de plek waar u uw waardevolle interieurstukken kan laten herstellen en prachtige kunstwerken kunt bewonderen.

Vakmanschap

Het industriële erfgoed heeft altijd de ruimte geboden aan ambachtelijk vakmanschap, creativiteit en kwaliteit. En dat gebeurt nu weer. De familie Krepel verwelkomt u graag op het landgoed.

  • Landgoed Klarenbeek / Galerie Bij Krepel
    J.R.Krepellaan 7,
    7382 BM Klarenbeek.
    Ingang t.o. Kopermolenweg 9
    www.landgoedklarenbeek.nl

Reacties