Warm en onbestendig

Het is nog flink warm geworden op sommige plaatsen in het zuidoosten, maar het kwam ook tot enkele pittige buien, met name in het noorden en oosten, maar ook in Zeeland ging het flink tekeer.

Vanavond blijft de kans bestaan op enkele pittige regen- en onweersbuien met kans op hagel, onweer en windstoten. Komende nacht is het droog en klaart het op. De temperatuur daalt naar gemiddeld 14 graden.

Morgen wordt het met maxima tussen 20 en 26 graden minder warm. Voor de meeste mensen een uitstekende temperatuur. Verder wordt er veel van de zon verwacht. De zuidwestenwind is overwegend matig van kracht.

Dinsdag wordt het vuurtje nog eens opgestookt. De temperaturen gaan weer richting 30 graden. Aan zee blijft het kwik steken bij een graad of 24. In de ochtend flink wat zon, in de middag en avond is het weer eens tijd voor een paar regen- en onweersbuien.

Daarna draait de wind naar de noordoosthoek en is het even gedaan met de hitte. De temperatuur zakt naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld is wisselend bewolkt met over het algemeen meer wolken dan zon. Richting het weekend weer wat warmer en meer ruimte voor de zon.

Reacties