Apeldoornse wandelklassieker beleeft deze week 62e editie

De 62e editie van de Vierdaagse van Apeldoorn vindt van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 juli plaats. Vanaf het complex van voetbalvereniging Victoria Boys aan de Berghuizerweg stappen een kleine 3000 wandelaars vier dagen volle goede moed door de omgeving. Berichten als zou het wandelevenement een pas op de plaats moeten maken spreekt de organisatie op haar eigen website met klem tegen.

‘Waar de geruchten vandaan komen is de Stichting Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn een raadsel, maar in tegenstelling tot deze geruchten gaat de 62e editie van de Apeldoornse vierdaagse gewoon door. Dus iedere liefhebber is welkom om van 14 tot en met 17 juli te komen genieten van vier heerlijke wandeldagen in de Veluwse natuur’, luidt het bericht.

Bij de voorinschrijving, die sloot op 7 juli, meldden zich 2414 lopers aan. Deelnemers kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden. De loop over 20 kilometer mag zich op de grootste belangstelling verheugen met 1224 wandelaars. De 12 kilometer kende 247 inschrijvingen, de 30 kilometer 661, de 40 kilometer 196 en voor de langste afstand, de 50 kilometer, worden 86 kilometervreters aan de start verwacht. Ook waren er een 500-tal daginschrijvingen.

Na-inschrijven kan nog vanaf maandagmiddag 13 juli in de administratietent op het terrein van Victoria Boys. Deelname is mogelijk voor vier, drie, twee of zelfs één dag(en). Ook op de wandeldagen zelf kunnen late beslissers zich nog aanmelden.

Maandagmiddag kunnen wandelaars tussen één en vier uur hun startkaarten ophalen, dinsdagochtend om half zeven gaat het wandelfeest van start. Op de eerste dag wandelen de deelnemers richting Lieren, Loenen en Beekbergen. Woensdag komt men door Paleispark Het Loo, Vaassen, Gortel en het Kroondomein. Dag drie voert door Assel, Hoog-Buurlo, Radio Kootwijk, Kootwijk en Hoog Soeren. Tijdens de afsluitende vrijdag vormen Ugchelen, Woeste Hoeve en Hoenderloo de laatste horden op weg naar de finish.

Voor lopende zaken kunnen belangstellenden terecht op www.4daagseapeldoorn.nl of op Facebook www.facebook.com/vierdaagseapeldoorn

Reacties