Maar liefst 27 aanspanningen van start bij tweespan paarden

De internationale menwedstrijden in Beekbergen gingen donderdag van start met de dressuur voor de pony’s en de tweespan paarden. Tijdens deze zonovergoten dag won de Hongaar Martin Hölle bij de enkelspan pony’s met de 16-jarige ruin Sluypenberg’s Aron.

Met een score van 44,61 gaat de pupil van Mieke van Tergouw nu met twee punten voorsprong aan de leiding van het klassement. Tamara Pijl uit Loosdrecht staat tweede met een score van 46,78. Hiermee belooft het een spannende marathon te worden. Bij de tweespan pony’s gaat Rodinde Rutjens aan de leiding. De dochter van Riny Rutjens scoorde 54,59, waarmee zij maar liefst zes punten los staat van haar concurrenten.

Bij de tweespan paarden gingen maar liefst 27 aanspanningen van start. Claudio Fumagalli reed een mooie dressuurproef, waarvoor hij een 40,64 score van de jury kreeg. De Italiaan, die werkzaam is op Riant Equestrian Centre van Mieke van Tergouw, gaat na deze eerste dag aan de leiding.

De Duitser Marco Freund en de Ier Barry Capstick volgen echter op heel korte afstand waardoor het de komende dagen een spannende strijd zal worden. Fumagalli zal er uiteraard alles aan doen om deze wedstrijd in zijn “achtertuin” te winnen. Beste Nederlander na het onderdeel dressuur is de uit Weert afkomstige Tristan Verheijen.

Bron: www.caibeekbergen.nl

Reacties