18-jarige buitenaanvalster completeert selectie Apeldoornse volleybalploeg

Jong Oranje-international Joëlle Vilé completeert de selectie Coolen Alterno. De 18-jarige buitenaanvalster speelde het afgelopen seizoen in de eredivisie bij het Talentteam van de NeVoBo.

De 1,91 m lange buitenaanvalster was eerder actief bij Trivos in haar geboorteplaats Wijchen en Vocasa. Bij de Apeldoornse eredivisionist hoopt zij zich verder te kunnen ontwikkelen. “Ik zoek een maximale uitdaging in het volleybal en denk dat ik bij Coolen Alterno nog veel kan leren.”

Met de komst van Joëlle Vilé kan coach Wilfried Groothuis op 17 augustus met een complete selectie beginnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op zaterdag 29 augustus presenteert Coolen Alterno zich voor het eerst aan het publiek in een oefenwedstrijd tegen eredivisiedebutant Donitas. Op de 6 september oefenen de Apeldoornse volleybalsters in het Belgische Oudegem. Van 17 t/m 20 september neemt de landskampioen van 2014 in Nancy deel aan een meerdaags toernooi met Franse en Italiaanse tegenstanders. De voorbereiding wordt op 10 oktober afgesloten met een wedstrijd in Houten tegen Taurus. Coolen Alterno begint de competitie in de eredivisie op 17 oktober start met een thuiswedstrijd tegen Eurosped TVT.

De selectie van Coolen Alterno dames 1 voor het seizoen 2015-2016
Spelverdeling: Lisette Stindt, Joanne van der Noord; libero: Rosita Blomenkamp; buitenaanvallers: Kathy Bonsen, Silke Schuitemaker, Annemiek te Beest, Laure Obelink, Linda te Molder, Joëlle Vilé; midden: Heleen Hesselink, Lotte Leukenhaus, Juliet Lohuis.

Reacties