[VIDEO] Inez Vennik uit Apeldoorn zag zaterdag vanuit haar woonkamer een boom op een auto vallen.

APELDOORN – Inez Vennik uit Apeldoorn zag zaterdag vanuit haar woonkamer een boom op een auto vallen. ‘Ik dacht deze meneer heeft het niet gered’, zegt ze een dag later.

Het ongeluk gebeurde op de Koninginnelaan. ‘Ik dacht wat gebeurt er. Er kwam allemaal groen voorbij. Heel onwerkelijk.’

‘Boom was rot’

Vennik belde 112. ‘Ik denk dat na vijf minuten een ambulance en vier brandweerwagens kwamen. Die zijn die boom gaan zagen. Het was heel heftig. Hij was hartstikke rot van binnen.’ De Apeldoornse was erg geschrokken, omdat de boom ook haar huis had kunnen raken, als hij de andere kant was opgevallen.

‘Ernstige verwondingen’

‘De man is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn een hele tijd bezig geweest om hem eruit te halen. Hij heeft een infuus gekregen. Hoe het er uiteindelijk uit gaat zien is heel onzeker wat deze meneer betreft’, denkt Vennik.

Vakantie gaat waarschijnlijk niet door

De auto van het echtpaar Vennik zelf is ook geraakt door de boom en is volgens hen total loss. Ze zouden maandag op vakantie gaan, maar dat gaat nu waarschijnlijk niet door. Haar man hoorde dat de boom volgende week gecheckt zou worden op boomrot, hij vraagt zich af of de gemeente ‘m niet eerder had moeten controleren.

Reacties