TOM MEIJER IN DE TOP VIJF IN EMX300 KLASSE IN LOMMEL

In de eerste manche kwam Tom na een matige start terug naar een zesde plaats. In de tweede manche zat hij er gelijk bij en wist het hoge tempo goed te volgen. Ondanks een foutje wist hij in de laatste ronde de vijfde man te passeren en werd op een nette vijfde plaats afgevlagd!

Tom reed in Lommel op een 265cc 2-takt Yamaha van VdLaarRacing uit Gemert. Lommel is een loodzwaar zandcircuit waar Tom nog nooit eerder gereden had. Daarom wist hij niet wat hij van deze wedstrijd moest verwachten maar wilde er het beste van maken.

 

Op zaterdagochtend stond al om 08:00 uur de vrije training en de tijdtraining op het programma. 45 rijders gingen het circuit op om te proberen een snelle tijd neer te gaan zetten. In de training was het circuit nog vlak waardoor de verschillen tussen de rijders klein waren. Tom kwam na verschillende snelle ronden uit op een tiende plaats en keerde tevreden terug naar het paddock.

 

Met een goed gevoel bereidde hij zich voor op de eerste manche. Echter toen het starthek viel, kwam hij slecht weg maar wist gelijk in de eerste bocht al veel goed te maken. Op een veertiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen maar omdat het circuit ondertussen al behoorlijk zwaar was geworden, voelde Tom zich als een vis in het water en kwam goed terug naar voren gereden. Hij slaagde erin om het hoge tempo te handhaven tot in de slotfase en dit leverde hem een mooie zesde plaats op.

 

In de warm up op zondagochtend zette hij zijn goede rijden van de zaterdag verder. Hij klokte een vierde tijd en dit bezorgde hem een goed gevoel voor de eerste manche. De start was vele malen beter dan op zaterdag het geval was en op een zesde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Ondertussen was de baan erg zwaar geworden en dit was voor Tom absoluut geen straf. Hij werkte zich op naar een vijfde plaats maar niet veel later ging het in een gevecht om de vierde plaats fout met Tom. Dit kostte hem wat tijd maar gelukkig hoefde hij zijn plaats niet af te staan. Niet veel later werd hij gepasseerd door Brad Anderson, die uiteindelijk de wedstrijd zou winnen. Tom zette goed door en wist in de laatste ronde de Nederlander Davey Janssen nog te passeren en kwam op een hele mooie vijfde plaats over de finish.

 

Met een 6-5 in de manches eindigde Tom op een vijfde plaats in het dagklassement. Tom vond het super leuk om dit mee te mogen maken en wil dan ook iedereen bedanken voor de steun en support. Met name: Peter van de Laar, Jan van Hastenberg , Ron Bekkers en Van Laar suspension, die er voor hebben gezorgd dat hij op de Yamaha YZ265 heeft kunnen rijden. Verder bedankt hij al zijn trouwe sponsoren, die hem al jarenlang steunen.

 

Aankomend weekend zal Tom van start gaan in de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo.

Reacties