Zwoele avond, vannacht een bui

Zwoele avond, vannacht een bui
Zeist (weeronline.nl), 3 augustus 2015 – Laatste update: 17:05
Vanavond blijft het nog lang vrij warm. In de nacht neemt vanuit het zuidwesten de kans op een bui toe. Morgen bewolkt en koeler met regen- en onweersbuien. In de middag klaart het voorzichtig op. De dagen daarna stijgt de temperatuur en later in de week wordt het in het zuidoosten opnieuw tropisch.

Vanavond verschijnt in het westen meer bewolking waardoor de zon verdwijnt, maar het blijft waarschijnlijk droog. Om 21:00 uur is het in het zuiden, midden en oosten nog 25-27 graden. Vannacht neemt vanuit het zuidwesten de kans op buien langzaam toe. Daarbij is kans op een klap onweer. De temperatuur daalt naar een graad of 17.

Morgen is het bewolkt met verspreid over het land regen- en onweersbuien. In de vroege ochtend kan in het oosten nog even de zon doorbreken. In de middag neemt de buiigheid vanuit het westen langzaam af en breekt voorzichtig de zon door. Bij een matige (zuid)westenwind wordt het 20-22 graden. Langs de oostgrens kan het iets warmer worden.

Woensdag zijn er zonnige perioden afgewisseld met wolkenvelden. De middagtemperatuur valt hoger uit met 22 graden op de Wadden, 25 in de Randstad en zo’n 27 graden in het zuidoosten.

Donderdag wordt het nog iets warmer en in het zuidoosten kan het lokaal 30 graden worden. In het westen liggen de maxima tussen 25 en 27 graden. Daarbij flink wat zon en slechts een kleine kans op een bui in de avond.

Vrijdag opnieuw een zomerse tot tropische dag. In het zuidoosten kan de temperatuur pieken naar 33 graden. De kans op een onweersbui neemt in de loop van de middag en avond toe.

In het weekend daalt de middagtemperatuur van 23 tot 27 graden op zaterdag naar 21 tot 24 graden op zondag. Het is dan wisselend bewolkt met kans op een paar buien

Reacties