[VIDEO] Vierde ongeluk met roltrap in China

https://www.youtube.com/watch?v=z8x2OSSyfC4

Opnieuw gebeurde er een ernstig ongeluk met een roltrap in China. Een schoonmaker verloor zijn onderbeen in een winkelcentrum in Shanghai.

De 35-jarige Zhang Shisheng stond te poetsen toen hij plotseling door een paneel bovenaan een roltrap zakte. De voet van de schoonmaker kwam daardoor vast te zitten in het mechanisme. De Shanghai Daily berichtte dat de schoonmaker het winkelcentrum gaat aanklagen.

Eigen schuld

Gelukkig kon de man worden bevrijd, maar het was te laat om zijn onderbeen te redden. Het winkelcentrum vindt dat de man zelf schuld heeft aan het ongeval. ,,Hij had om 22:30 uur moeten beginnen, wanneer de roltrappen worden stilgelegd. Maar hij ging tien minuten te vroeg van start”, zei een manager. Dat meldt het AD.

De schoonmaker vindt juist dat zijn werkgever een fout heeft gemaakt. Het paneel zou al eerder zijn opengesprongen maar het winkelcentrum zou geen maatregelen hebben genomen. Daarnaast kreeg het slachtoffer, naar eigen zeggen, geen speciale apparatuur om de roltrappen te reinigen.

Vierde ongeluk

Het is niet de eerste keer dat iemand letsel oploopt op een roltrap in China. Eind juli stierf een dertigjarige vrouw nadat ze door een paneel was gezakt. Haar zoontje ontsnapte aan de dood door een duwtje van de vrouw. Monteurs zouden kort daarvoor vergeten zijn het paneel weer vast te schroeven na een onderhoudsbeurt.

Een dag later raakte een eenjarig kind zwaargewond nadat zij vast kwam te zitten met zijn arm. Op 1 augustus raakte een zesjarige jongen op vergelijkbare wijze gewond aan zijn voet.

Er heerst nu veel angst onder de Chinese bevolking om de roltrap te nemen. Sommige Chinezen proberen de roltrap op een andere manier te beklimmen.

Reacties