Componist Louis Andriessen vanavond bij première Workers Union

Componist Louis Andriessen vanavond bij première Workers Union
Componist titelstuk bezoekt première dansvoorstelling NJO Muziekzomer in De Vasim in Nijmegen
 
 
Andriessen schreef Workers Union in 1975 ‘for any loud-sounding group of instruments’. Andere ingrediënten voor de voorstelling zijn tien dansers van vier verschillende Europese hogescholen voor dans en de vijf innovatieve musici die we nog kennen van Low End HiFi van vorig jaar.
Het laatste belangrijke element is uiteraard de locatie. Van Berkel heeft samen met de grensverleggende toneelontwerper Dietmar Janeck naar een passende ruimte gezocht. Het moest geen theater zijn, maar een industrieel karakter hebben, met mogelijkheden om een toneelbeeld te bouwen en de gelegenheid voor het publiek zich te verplaatsen gedurende de voorstelling. Het werd Cultuurspinnerij De Vasim, een van de meest markante industriegebouwen van Nijmegen. De fabriekshal van de voormalige kunstzijdespinnerij NYMA is tegenwoordig een culturele broedplaats. Grote bogen geven dit gebouw een bijzondere uitstraling en zorgen voor een unieke sfeer in de hal. Bouwstenen genoeg voor het team van Workers Union om ‘een bijzondere, onconventionele, waarschijnlijk humorvolle, zeker uitputtende en bizarre, … onvergetelijke productie’ te maken.
 
De gratis rondleidingen door het NJO i.s.m. Cultuurspinnerij De Vasim zijn al volgeboekt. Er zijn nog wel enkele kaarten voor de dansvoorstelling beschikbaar.
 
Dansvoorstelling op muziek van Louis Andriessen in Cultuurspinnerij De Vasim in Nijmegen
Wo 5 (première), do 6, za 8 augustus
20.30 uur;  € 17,50 (jongeren t/m 30 jaar €12.50)
 
NJO Muziekzomer
Jonge getalenteerde musici afkomstig uit verschillende uithoeken van de wereld komen elke zomer naar Gelderland voor de Summer Academy van het NJO. Deze organisatie zet zich in voor de ontwikkeling van jong talent en geeft hen de kans om concertervaring op te doen. Jaarlijks organiseert het NJO de NJO Muziekzomer, hét klassieke muziekfestival met meer dan 75 concerten in twee weken. Van concertzalen tot kastelen; van oude muziek tot muzikale experimenten.
Meer informatie en kaartverkoop via: www.muziekzomer.nl
 
 
 
Louis Andriessen – muziek
Regina van Berkel – choreografie en kostuums
Dietmar Janeck – toneel- en lichtontwerp
 
Uitvoerenden:
Kluster 5
Tim Sabel – piano
Martin van Hees – gitaar
Isa Goldschmeding – viool
Daan van Koppen – saxofoons
Jennifer Heins – slagwerk
 
Studenten dansvakopleiding:
Rotterdamse Dansacademie (Codarts) Rotterdam,
Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurt am Main,
Anton Bruckner Privatuniversität Linz,
en Ballettschule “Star Ballet”, Mainz und Oppenheim
 

Reacties