Smaakmaker WK beachvolleybal maakt rentree in Omnisport

Volleyballer Michiel van Dorsten keert terug in Apeldoorn. Niet meer als beachvolleyballer, maar weer als zaalvolleyballer bij Draisma Dynamo, de club waar hij al eerder onder contract stond.

Na vijf jaar de zaal van Omnisport Apeldoorn koos twee jaar geleden voor een avontuur op het zand. Nadat hij vorige maand te horen kreeg dat het Beachvolleybal Team Nederland niet met hem verder zou gaan heeft Van Dorsten nu dus besloten de teenslippers weer in te ruilen voor de zaalschoenen.

In 2008 kwam de 28-jarige Drent, die op verschillende posities uit de voeten kan, over van VC Sneek. Ondanks twee zware knieblessures mocht de 2,12 meter lange speler gedurende zijn drie jaar bij Draisma Dynamo een landstitel, drie nationale bekers en een nationale Supercup aan zijn palmares toevoegen.

In 2013 maakte Van Dorsten de overstap van de zaal naar het zand. Afwisselend speelde hij met Jeroen Vismans, Daan Spijkers en recent met Steven van de Velde. Tijdens het onlangs in Nederland gehouden WK Beach speelde het koppel Van Dorsten/Van de Velde z’n poulewedstrijden op het Apeldoornse Marktplein. Met spectaculair spel en Van Dorsten als de absolute gangmaker en publiekstrekker behaalde het duo de zeventiende plaats.

Van Dorsten denkt dat de terugkeer naar de zaal best wel een omschakeling zal zijn, maar hij heeft er alle vertrouwen in. Hij heeft er zin in om weer het shirt van Draisma Dynamo aan te trekken. “Het zal ongetwijfeld aanvoelen als thuiskomen“, liet hij vanaf zijn vakantieadres in een korte reactie weten.

Ook trainer/coach Bas Hellinga is in zijn nopjes met de komst van Van Dorsten. “Met Michiel hebben we een veelzijdige speler binnengehaald die op zowel de diagonaal- als op de passer/loper-positie ingezet kan worden. Daarnaast brengt Michiel veel lengte mee en zal daarom dus ook in de blokkering een versterking zijn. We hebben er veel vertrouwen in dat Michiel in de zaal zijn draai snel weer gaat vinden en dat hij zal uitgroeien tot een versterking van de groep.”

Reacties