KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien donderdagavond (code geel)

Toenemende kans op buien

In de loop van de avond komen onweersbuien vanuit het zuiden opzetten. Daarbij is kans op zware windstoten, hagel en veel neerslag. Ook morgen enkele buien met lokaal onweer. In het weekend koeler en vooral zaterdag kans op regen.

Vanavond neemt in het zuidwesten de kans op een stevige onweersbui toe. Daarbij is kans op hagel, zware windstoten en lokaal veel neerslag. In de eerste helft van de avond breidt de onweerskans zich uit naar het zuiden, midden en westen van het land. De buien trekken richting het noordoosten van het land, maar doordat de activiteit afneemt is de onweerskans daar een stuk kleiner.

Vannacht blijven we te maken houden met enkele regen- en onweersbuien. Pas tegen de ochtend neemt de onweerskans af. De warmte blijft lang aanwezig en de temperatuur daalt naar 18-20 graden.

Morgen blijft het vrij warm, al is het met 24 graden aan zee tot 28 in het oosten niet meer tropisch. Wolkenvelden worden afgewisseld met zon en verspreid over het land kunnen enkele buien ontstaan. Daarbij is een lokale onweersbui niet uitgesloten.

Zaterdag hebben we te maken met een koele noordwestelijke stroming en wordt het 19 tot 24 graden. Daarbij is er veel bewolking en valt zo nu en dan wat regen.

Zondag komt zo nu en dan de zon weer tevoorschijn. Echt stralend wordt het niet en lokaal kan een lichte regenbui ontstaan. De temperatuur valt met 19 tot 22 graden nog iets lager uit.

De dagen daarna is het redelijk zomerweer. Af en toe schijnt de zon, maar er is ook kans op enkele buien. Met 19-21 graden is het een graadje koeler dan normaal. Later in de week stijgt de temperatuur een paar graden

Reacties