Boer Stijn Derks bijt de spits af in de Boer+Burgertweetmeet

Het is een nieuw initiatief en Stijn Derks bijt de spits af. Vanaf zijn vleeskuiken- en akkerbouwbedrijf twittert hij een week lang over zijn dagelijkse beslommeringen als boer. Na die week neemt een volgende boer het over.

De Boerentweetmeet bestond al. Dit initiatief verbindt boeren uit alle sectoren, uit het hele land maar is vooral gericht op de boeren zelf. Versterking, ideeën uitwisselen, discussie aangaan, kortom een netwerk vormen. Vanaf vandaag gaat Stijn Derks als eerste boer een week lang vanaf zijn bedrijf twitteren via de Boer+Burgertweetmeet. De bedoeling hiervan is de burger inkijk te geven bij de boer en zo meer begrip en draagvlak te krijgen bij die burger.

Twittermarathon als positief tegengeluid

Het account heeft inmiddels al meer dan duizend volgers en voorziet de burger, en andere boeren, van weetjes en volop realtime info vanaf het boerenerf. Tot de zomer van 2016 is men al gegarandeerd van elke week een ander erf, ook weer door het hele land. Op deze wijze willen de boeren een tegengeluid laten horen over hun sector, die vaak onder vuur ligt. Een positief geluid, elke week vanaf een andere boerderij en sector. Ook te vinden op Facebook.

Reacties