Selectie Draisma Dynamo uitgebreid

Selectie Draisma Dynamo uitgebreid

Draisma Dynamo heeft z’n selectie verder uitgebreid. Afgelopen week zette Wessel Anker zijn handtekening onder een contract voor nog een jaar. De middenman krijgt op zijn positie concurrentie van Maikel van Zeist die promoveert van het tweede herenteam van SV Dynamo Apeldoorn naar het vlaggenschip van de club, Draisma Dynamo. De talentvolle Van Zeist krijgt deze kans omdat Dwin Brouwer is vertrokken naar de Zwitserse competitie. Met Anker en Van Zeist bestaat de selectie van coach Bas Hellinga nu uit elf spelers.

Wessel Anker maakte vorig seizoen de overstap van Skylift / SSS uit Barneveld naar Apeldoorn. Daarvoor speelde de 2.03 meter lange middenman eerder voor onder meer Sliedrecht Sport en Thor. Anker heeft zin in het nieuwe seizoen: “Met deze spelersgroep komt er een goed team te staan, een team waarvan ik graag deel wil uitmaken.”

Hellinga over Anker: ”Ik ben blij dat Wessel in Apeldoorn blijft. Hij is fysiek sterk en heeft behoorlijk wat lengte en sprongkracht. Wessel begint aan zijn tweede seizoen bij Draisma Dynamo en het zal voor hem een mooie uitdaging worden om dit seizoen een vaste, stabiele speler te worden, waardoor hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan het team.”

Maikel van Zeist speelt sinds 2010 voor SV Dynamo Apeldoorn, in dat jaar maakte hij de overstap van het groen van Alterno naar het geel van Dynamo. Na een jaar in de jeugd stoomde Van Zeist al snel door naar het tweede herenteam, waarmee hij in het seizoen 2013/2014 kampioen werd in de eerste divisie. Vorig seizoen trainde Van Zeist al regelmatig mee met de mannen van Draisma Dynamo.

Hellinga is blij met de komst van Van Zeist: “Maikel is een zeer ambitieuze jongen, hij wil veel trainen en graag beter worden. Daarvoor krijgt Maikel aankomend seizoen volop kansen bij ons. Verder is het natuurlijk heel mooi voor de club dat er een speler vanuit het tweede naar het eerste herenteam doorstroomt.”

De 2.00 meter lange Van Zeist zegt zelf over z’n promotie naar Draisma Dynamo: “Ik denk veel te kunnen leren van Bas Hellinga en Justin Sombroek. Daarnaast ga ik trainen en spelen met ervaren middenmannen als Renzo Verschuren en Wessel Anker. Ook zij kunnen mij helpen beter te worden. Ik ga  mijn uiterste best doen en hoop natuurlijk een vaste waarde te kunnen worden binnen de selectie.”

(Bron persbericht Draisma Dynamo)

Reacties