FEESTELIJKE HEROPENING ‘T DORPSHUUS IN HOENDERLOO

HOENDERLOO – Op 20 april begon de verbouwing en op 15 juli werd het gebouw door de aannemer opgeleverd. ’t Dorpshuus van Hoenderloo is weer helemaal klaar voor de toekomst: vergroot en vernieuwd. Het gebouw in het hart van het dorp moet die functie ook behouden. Zeker nu de basisschool in het dorp is gesloten en Veldheim de openbare ruimtes heeft gesloten.

Na de realisatie van de nieuwbouw in 1980, werd het hoog tijd om ‘t Dorpshuus grondig onder handen te nemen. Uitbreiding was noodzakelijk na het sluiten van Veldheim, waar tot dan verschillende verenigingen onderdak vonden. Door de sluiting van Veldheim krijgt ’t Dorpshuus er vijf extra gebruikers bij. Twee biljartverenigingen, de ouderen-soos, de gezamenlijke maaltijd voor ouderen, het koersbal en een bibliotheekje beginnen hun nieuwe seizoen in het gebouw aan de Paalbergeweg.

De verbouwing door de plaatselijke aannemer Wolfswinkel heeft een zeer fraai resultaat opgeleverd. De ontmoetingsruimte is fors vergroot en de entree is verplaatst. Dat leverde liefst 85 vierkante meter extra Dorpshuus op. Een plateaulift die voorheen alleen voor goederen werd gebruikt, is vervangen door een exemplaar waar personen gebruik van kunnen maken. De dieper liggende (sport)zaal is daardoor beter bereikbaar voor iedereen. Aan de toegankelijkheid van de toiletten door mindervalide mensen, werden ook aanpassingen gedaan. Mede vanwege die door een bureau namens het VSB-fonds geadviseerd en gedane aanpassingen, verhoogde dat fonds ook haar bijdrage met € 5.000,-

Door de subsidies van naast het VSB-fonds ook nog ASBN, gemeente Apeldoorn, provincie Gelderland, Oranjefonds, Rabobank en SIOC, werd de renovatie en uitbreiding van ’t Dorpshuus mogelijk. En ook de plaatselijke bevolking heeft bijgedragen door middel van veel vrijwilligerswerk en een donateurschap. Het is echt een gebouw voor het hele dorp.

De nieuwe gebruikers staat vanaf 31 augustus een warm welkom te wachten aan de Paalbergweg, maar eerst wordt het gebouw op vrijdag 28 augustus om 19.00 uur door wethouder Nathan Stukker officieel worden geopend. Aansluitend is er een receptie, waar een ieder de grote veranderingen kan komen bekijken.

Reacties