Stevige regen- en onweersbuien

Zeist (weeronline.nl), 23 augustus 2015 – Laatste update: 18:03
Er is een duidelijke weersverandering gaande. Vanuit het zuiden neemt de bewolking verder toe, waarna vooral vanavond en vannacht stevige regen- en onweersbuien volgen. De eerste dagen van de nieuwe week is het regelmatig nat en windrijk met lagere temperaturen dan in het weekend.

De bewolking neemt steeds meer toe en ook de oostenwind laat zich niet onbetuigd.

Aan het begin van de avond volgen vanaf de Belgische grens regen- en onweersbuien. Het noorden krijgt pas laat in de avond met bewolking en buien te maken. De stevigste buien, die gepaard gaan met onweer en lokaal veel regen, zijn vooral voor het zuiden. In het noordoosten is de kans op onweer een stuk kleiner en pakken de buien minder hevig uit. Bij de buien kunnen ook hagel en zware windstoten voorkomen.

In de nacht trekken de meeste buien het land uit en is de wind een stuk rustiger. Op plekken waar het opklaart kunnen nevel en mistbanken ontstaan. Het koelt af naar zo’n 14 graden.

Morgen is de zomer ver te zoeken. In de ochtend is er veel bewolking, maar nog overwegend droog. Eind van de ochtend en in de middag komen buien voor en trekt de zuidelijke wind aan. In de middag wordt het onstuimig en nat. Bij de buien is kans op onweer en kunnen (zware) windstoten voorkomen, maar tussen de buien zie je waarschijnlijk ook even de zon. De middagtemperatuur valt terug naar 21 tot 23 graden.

Op dinsdag is het opnieuw windrijk en wordt het met maxima tussen 19 en 21 graden nog wat koeler. Ook deze dag blijft het zeker niet geheel droog en komen regelmatig buien voor.

Woensdag doet het weerbeeld nog steeds herfstachtig aan met vrij veel wind en kans op enkele buien. De temperatuur komt op sommige plekken weer wat hoger uit met maxima tussen 21 en 25 graden.

De dagen daarna neemt de buienkans stukje bij beetje af, maar zomers warm lijkt het voorlopig niet te worden.

Reacties