Dit weer verveelt snel toch?

Vandaag is de lucht voornamelijk grijs gekleurd en krijgt de zon niet zoveel kans om door te breken. In de zuidoostelijke helft en dan met name in Limburg regent het een groot deel van de dag. In de noordwestelijke helft worden droge periodes afgewisseld met (onweers)buien.

Qua middagtemperatuur hebben we het niet al te breed, want we moeten het met 18, hooguit 19 graden, doen. De wind komt uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Later vanavond en vannacht wordt het vanuit het (noord)westen droger en klaart het op steeds meer plaatsen op. De wind zwakt af en her en der kan wat nevel ontstaan. De temperatuur daalt naar een graad of 12.

Vrijdag zien we geregeld het zonnetje tevoorschijn komen en op veel plekken weet de temperatuur op te lopen tot een graad of 21. Op de meeste plaatsen valt geen regen, maar lokaal kan een enkel buitje tot ontwikkeling komen. De wind waait matig uit zuidwestelijke richting.

Zaterdag wordt een zonnige zomerdag. Het is een stuk warmer met middagtemperaturen tussen 21 graden in de kop van Noord-Holland en 27 in het zuidoosten van het land. In de avond stijgt de kans op een onweersbui.

Zondag wordt een zeer warme dag. Voor de Wadden ligt een zomerse 25 graden in het verschiet en in het zuiden en oosten wordt het met 30 of 31 graden tropisch warm. De zon is veel te zien en er staat weinig wind. Later op de dag en in de avond kunnen onweersbuien deze dag afsluiten.

Na het weekend wordt het geleidelijk koeler en eind van de week komen de middagtemperaturen onder de 20 graden terecht. Verder is het wisselvallig met buiige en droge perioden.

Reacties