Wie ‘m nog wil zien moet heel snel zijn

Wie ‘m wil zien, moet niet twijfelen maar nog snel een bezoek brengen aan Apeldoorn. Vandaag tot en met zondag is het voorlopig voor het laatst mogelijk om de Gouden Koets van dichtbij te bekijken, tijdens het evenement Paardenkracht & Autopracht op Paleis Het Loo meldt Omroep Gelderland.

Na Prinsjesdag gaat de Koets in de reparatie en die gaat naar verwachting zo’n drie tot vier jaar duren. Het is voor het eerst sinds 114 jaar dat de Koets zo rigoreus wordt gerestaureerd. Het is niet bekend wat dit gaat kosten. Als vervanger van de Gouden Koets wordt de Glazen Koets ingezet.

Spreekstalmeester

Met het evenement Paardenkracht & Autopracht viert Paleis Het Loo het 200 jarig bestaan van het Koninklijk Staldepartement. Bezoekers kunnen van alles bekijken zoals de paarden, historische rijtuigen, auto’s, een bus en sledes. Pronkstukken zijn de Austin Sheerline van koningin Juliana en de Cadillac Convertible Sedan waarin prinses Wilhelmina zich liet vervoeren. Beide auto’s zullen rijdend te zien zijn.

Ook rijdt voor het eerst na de restauratie het rijtuig Crème Calèche in dit defilé mee, net als de auto van Prins Hendrik, de Minerva. Hoogtepunt is twee keer per dag een defilé, waarbij de spreekstalmeester toelichting geeft bij de verschillende aanspanningen van rijtuigen en de auto’s.

Reacties