GEMAAKT IN APELDOORN MAAK HET MEE OP ZWITSAL

GEMAAKT IN APELDOORN MAAK HET MEE OP ZWITSAL  

ROLLEND  ERFGOED op 5 en 6 september

Het weekend van 5 en 6 september staat in het teken van  ROLLEND ERFGOED , in de vorm van oude voertuigen( zowel auto’s, bussen als motoren).

Met medewerking van het A-Ford museum de Tullekensmolen in Beekbergen, de Vereniging Old Army Cars uit Klarenbeek en de stichting Veteraan Autobussen Apeldoorn zijn ruim twintig voertuigen te bezichtigen zowel binnen ( HAL 36) als buiten naast HAL 32.

De verzameling bevat zeer bijzondere voertuigen zoals o.a. 2 A-Fords uit 1931, een Buick roadmaster ambulancebus uit 1946 ( 6,5 meter lang met 8 cilinders op rij, een Pantzer met kanon uit 1944, een halfrupsvoertuig uit 1940, een Harley met zijspan uit 1942 alsmede een unieke  gele Zwitserse(!) Post-bus!

Als organisatie zijn wij zeer content met de medewerking van bovengenoemde partijen en hopen hiermee velen een groot plezier te doen.

Kortom, iedere liefhebber van bijzondere voertuigen mag dit niet missen en is op beide dagen welkom van 11.00 tot 16.00 uur in de HALLEN  32  en 36 alsmede op het buitenterrein.

Daarnaast is ook de expositie over de oude maakindustrie, onder de titel “Gemaakt in Apeldoorn” en  ingericht door de Vereniging Oud Apeldoorn, op beide dagen te bezichtigen ; de expositie wordt nog regelmatig uitgebreid vanwege het aanbieden van nieuw materiaal door bezoekers zoals onlangs zeer bijzondere borden van wasserij Meijer.  Er is uniek materiaal  te zien van veel Apeldoornse bedrijven, zoals bv. Remeha, de Haas& van Brero, Nedcos , Nettenfabriek,  koperpletterij de Heus.en vele wasserijen.

Voor meer informatie : kijk ook op website : www.gemaaktinapeldoorn.nl

Reacties