Toch Zwarte Pieten bij intocht Amsterdam

‘Gewoon zwarte pieten in Amsterdam’

AMSTERDAM – Bron de TelegraafBij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam zijn op 15 november ‘gewone’ zwarte pieten en schoorsteenpieten met zwarte vegen aanwezig. Dat heeft Pam Evenhuis, de woordvoerder van de Amsterdamse Sinterklaas, zaterdag gezegd.

Er was verwarring ontstaan over de aanwezigheid van zwarte pieten na het Pietencongres in Culemborg. Een lid van het Sint en Pietengilde zei tegen het AD dat er in Amsterdam geen zwarte pieten zouden meelopen. „Sinterklaas is geschrokken van dit bericht. Maar hij heeft mij verzekerd dat Zwarte Piet in Amsterdam gewoon meedoet. De ene helft van de pieten komt als schoorsteenpiet met zwarte vegen en de andere helft komt gewoon als zwarte piet, maar dan zonder andere uitingen als grote oorbellen en rode lippen”, aldus Evenhuis.

Bij de intocht vorig jaar waren er ook al schoorsteenpieten in Amsterdam. Toen was dit aandeel 25 procent. Dat wordt nu verdubbeld. „De Sint houdt niet van wafel- of blauwe pieten, maar luistert wel degelijk naar wat er overal leeft”, aldus de woordvoerder van de goedheiligman.

[eerder bericht]

Er lopen dit jaar geen Zwarte Pieten mee tijdens de officiële intocht van Sinterklaas in Amsterdam. Dat is zaterdag gezegd tijdens een Pietencongres in Culemborg.

Alleen roetveegpieten zijn nog te zien in de hoofdstad, zo tekent het AD op uit de mond van Harald Verwoert. Verwoert staat bekend als Coole Piet en doet jaarlijks mee tijdens het kinderfeest.

Het is niet duidelijk wat andere steden gaan doen en of zij dus het voorbeeld van Amsterdam volgen

Reacties

Cookieinstellingen