Apeldoorn en Deventer moet rekening houden met 76 mm rond 00.15 uur

Als de vooruitzichten kloppen volgt er een onrustige nacht met onweer, hagel, windstoten en plaatselijk heel veel regen. Rond 00.15 uur voorspelt de radar nog een keer zo’n hoeveelheid hemelwater. De buienradar van 21.30 vanavond laat zien dat Zutphen rekening moet houden met 57 mm water rond 23.50.>> Apeldoorn en Deventer moet zelfs rekening houden met 76 mm rond 00.15 uur. Ook voor de rest van de nacht en op maandag blijft er kans op regen en onweer

Na een broeierig warme dag, met in Limburg tropische temperaturen, neemt de bewolking toe en in het zuiden stijgt de kans op een felle regen- of onweersbui.

Later vanavond en vannacht kunnen meerdere stevige onweersbuien vanuit het zuidwesten over het land trekken. Daarbij moet rekening gehouden worden met veel bliksem, veel regen met kans op plaatselijke wateroverlast, grote hagelstenen en lokaal zware windstoten. Het wordt een klamme nacht met minima van 16 graden in het noorden tot 20 in Zuid-Limburg. Tijdens opklaringen kan mist ontstaan.

Morgen overdag trekken meer regen- en onweersbuien over het land. Er kunnen grote hoeveelheden neerslag vallen. Aanhoudende neerslag en felle plensbuien kunnen plaatselijk wateroverlast veroorzaken. Daarnaast is ook weer kans op hagel en zware windstoten. Er zullen ook droge perioden met kans op zon zijn, maar wanneer is op voorhand nog niet aan te geven.

De buien verdrijven de warmte. Hoe warm het morgen nog wordt hangt sterk af van de hoeveelheid buien midden op de dag en of de zon nog tevoorschijn komt. Langs de westkust wordt het maximaal 25 graden. In het midden wordt het bij voldoende zon 27 graden en in het oosten maximaal 30. Met een hoge luchtvochtigheid is het broeierig. Er steekt in de loop van de dag een matige westenwind op, waarmee de koele lucht verder het land instroomt.

Dinsdag zijn de zware buien naar Duitsland weggetrokken. De eerste dag van de meteorologische herfst verloopt vrij fris met maxima rond 19 graden en er komt veel bewolking voor, waaruit wat lichte regen kan vallen. In de loop van de middag breekt vanuit het westen af en toe de zon door. Er staat een vrij stevige westen- tot noordwestenwind.

Woensdag is er een mix van wolken, zon en een paar buien. Het wordt een graad of 18. De dagen daarna verandert weinig. Er is vrij veel bewolking, soms valt een bui en het wordt maximaal een graad of 19. De zon laat zich ook af en toe zien.

Reacties