Atleet zet zich in voor sportstimulering in Apeldoorn

Eelco Sintnicolaas en Accres gaan samenwerken op het gebied van sportstimulering in Apeldoorn. Donderdag ondertekenden de meerkamper en de beheerder en exploitant van meer dan 80 voorzieningen in Apeldoorn en Almelo op het gebied van sport, educatie, ontspanning en recreatie daartoe een overeenkomst.

De atleet gaat meehelpen bij het kenbaar maken van sport onder de jeugd en is daarom de ambassadeur van ‘Sport van de maand’. Met ‘Sport van de maand’ stimuleert Accres kinderen in Apeldoorn te gaan sporten. Door kennis te maken met verschillende takken van sport krijgen de leerlingen van de basisscholen een breed beeld van de sportmogelijkheden.

WK-deelnemer Sintnicolaas keerde eerder deze week met de Nederlandse atletiekploeg terug uit Beijng. Apeldoorns sportman van het jaar beleefde in de Chinese hoofdstad een teleurstellende tienkamp. Op de tweede wedstrijddag haakte hij geblesseerd af.

Dinsdag heeft Sintnicolaas een MRI scan gehad. Hieruit bleek dat er geen grote schade was aan zijn gekwetste enkel. Wel is er in het kapsel sprake van een ontstekingsreactie op de rand van het hielbot. De ontstekingsremmende injectie, die de atleet in de enkel kreeg, moet op korte termijn leiden tot beterschap.

Reacties