Twello klaar voor het 36e klompenfeest

Twello klaar voor het 36e klompenfeest

TWELLO.– De voorbereidingen voor het klompenfeest zijn al enige tijd in volle gang en dermate vergevorderd dat komend weekend het feest kan losbarsten. Het jaarlijkse Dorpsfeest met tal van activiteiten zal drie dagen lang de sfeer bepalen in Twello.

Vrijdag gaat de basisschooljeugd op pad voor diverse spelen. Rond 15.30 uur is het tijd voor de officiële opening door de voorzitter van het Klompenfeestbestuur en burgemeester Jos Penninx, zij zetten het sein op groen voor drie dagen entertainment en talrijke muzikale optredens.

Het sportieve element krijgt ook nu weer een belangrijke plaats toebedeeld. De eerste editie van de mini- triatlon sloeg vorig jaar dermate aan dat is besloten dit onderdeel weer op het programma te laten prijken. Nieuw is de Kleurenrun, een fantastische element die niet alleen uitnodigt om aan deel te nemen, maar zeker ook een genoegen zal zijn om naar te kijken.


Zaterdag kan het publiek niet alleen genieten van de kermis en braderie maar zeker ook van de Bloed, Zweet en Tranenmiddag op het Dorpsplein. Artiesten als Peter Beense, de Oranjeband, Judith Peters, Pascal Redeker en Starkoo wisselen elkaar af in een wervelende show. Voor de jeugdigen wordt het in de Stationsstraat een waar eldorado. Entertainer Rolando is de gehele middag aanwezig om een ieder te vermaken met b.v. ballonnen en talrijke leuke spelletjes. Op het Finstralplein wordt weer het Multiculturele evenement gehouden en bij restaurant Swinckels zijn er optredens van bands als Blended 5 en Maddoxs voor een sixties en seventies beleving. De zondag start met een oecumenische kerkdienst op het Finstralplein, aansluitend het koffieconcert m.m.v. de Hinterecke Musikanten en het Oosterhuuzens Dialectkoor. De Perfect Showband en Ronnie Ruysdaal vindt u ’s middags op het podium Dorpsplein en bij Swinckels wordt het Rock & Rollen. De twee vaste items op zondag, die iedere keer op veel belangstelling mogen rekenen, zijn de kleedjesmarkt en de optocht van allerlei praalwagens. Tussen programmaonderdelen door is er alle dagen kermis en in het gehele centrum een grote braderie.

Reacties