App blokkeert gebruik smartphone in het verkeer

De app werkt als volgt:
Als je vijftien kilometer per uur of harder beweegt, dan blokkeert de app automatisch alles op je smartphone wat kan afleiden. Geen appjes, mailtjes, tweets, facebook berichten of leuke filmpjes komen meer binnen. Het is nog wel mogelijk om handsfree te bellen en de navigatie te gebruiken. Als je weer stilstaat, komen alle berichten weer tevoorschijn.

Passagiersmodus
De app blokkeert ook alle afleidingen op je mobiele telefoon als je fietst, met de trein reist, crost met een motor enzovoorts. Als je als passagier in de auto zit of met het openbaar vervoer reist, kan je de passagiersmodus aanzetten. Zo blijft het mogelijk om je smartphone gewoon te gebruiken.

Afleiding vaak oorzaak ongevallen
Uit onderzoek blijkt dat afleiding in het verkeer 5 tot 25 procent van alle verkeersongevallen veroorzaakt. In veel gevallen kan afleiding door een mobiele telefoon als oorzaak worden aangewezen.

Androidgebruikers kunnen de app vanaf afgelopen woensdag 2 september gratis downloaden in de Google Play Store. Voor iPhone-gebruikers is de app nog niet beschikbaar.

(Bron: http://breda.nieuws.nl)

Reacties