Toch nog even nazomeren

Het is nog even door wat regen en bewolking heen bijten voordat we halverwege de week kunnen genieten van zonnig nazomerweer. Zondagmiddag hebben we te maken met veel bewolking en regen. Met een noordwestelijke wind en een graad of 16 is het aan de frisse kant, meldt Weeronline.

Aan het begin van de middag wisselen zon, wolken en enkele lichte buitjes elkaar af. Later in de middag neemt de bewolking meer toe en tegen de avond worden de buitjes wat actiever, maar na alle nattigheid van de voorgaande dagen valt dat reuze mee. De temperatuur stijgt moeizaam en weet nog net 16, hooguit 17, graden te bereiken. Dat is 3 of 4 graden koeler dan normaal en bovendien staat er een frisse noordwestelijke wind, die boven land matig en aan zee (vrij) krachtig is.

Zondagavond houdt de regenval aan, maar de buien worden in de nachtelijke uren weer minder actief en talrijk. Ook de wind wordt iets minder krachtig, maar liggen gaat hij zeker niet. De temperatuur daalt in de nacht naar 13 graden aan de westkust en 11 in het binnenland.

Enkele buien

Maandag loopt de temperatuur alweer iets verder op en wordt het een graad of 18. De wind wordt noordelijk en voert het eerste deel van de dag veel bewolking en enkele buien vanaf de Noordzee aan. In de middag wordt het vanuit het noorden op steeds meer plaatsen droog en komt ook de zon tevoorschijn.

Dinsdag zien we de zon al wat vaker en ook de temperatuur krijgt op veel plaatsen een graadje erbij. In de ochtend is er nog kans op wat buitjes, maar gedurende de middag lijken ze te verdwijnen.

Nazomerweer

Woensdag liggen de maxima van 19 tot 21 graden weer rond normaal. Het blijft waarschijnlijk droog en ook de zon schijnt aangenaam. Als klap op de vuurpijl hoeven we ook niet te vrezen voor veel wind.

Donderdag en vrijdag laat de zon zich nog vaker zien en wordt het met 20-22 graden iets warmer. We kunnen dus genieten van heerlijk nazomerweer.

Weekend

In het weekend is er iets meer bewolking en kans op een enkele bui. De temperaturen liggen rond of net boven 20 graden. Daarna gaan we waarschijnlijk over naar een wat wisselvalliger weerbeeld.

Reacties