Tien basisscholen in de speelsteden ontvingen in totaal 15 damesinternationals.

In Apeldoorn, Eindhoven en Rotterdam gingen de Oranje dames vandaag op bezoek bij diverse basisscholen. Ruim 500 kinderen konden vragen stellen over het leven als topsporter én kregen nog een smashballclinic.

Back to School was ook dit keer weer een groot succes. Tien basisscholen in de speelsteden van het naderende EK Dames, Apeldoorn, Rotterdam, en Eindhoven, waren ditmaal aan de beurt om in totaal 15 damesinternationals te ontvangen.
De meiden waren zichtbaar enthousiast, ondanks deze onderbreking van hun drukke voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat op zaterdag 26 september begint.

Eerst kregen ze een spervuur aan vragen van de kids over hoe het is om een professioneel topsporter te zijn. Maar ook vragen als: ‘is de coach streng?’ en ‘draag je make-up tijdens de wedstrijd?’  moesten van een bevredigend antwoord worden voorzien.
Na dit vragenuurtje gaven de Oranjedames een smashballclinic aan de kinderen, die zo op een speelse manier in aanraking kwamen met volleybal. In Apeldoorn kregen de kinderen nog meer aandacht, want daar kwam de NOS opnamen maken van het bezoek van Lonneke Sloëtjes.

Reacties