Uitslag ondernemerspeiling bekend

In mei 2015 is er brede peiling onder ondernemers geweest over het vestigingsklimaat in Apeldoorn en de gemeentelijke ondersteuning. Ondernemers waarderen het werken, wonen, de veiligheid en bereikbaarheid van Apeldoorn en hun vestiging met ruime voldoendes. Iets lager maar toch nog ruim voldoende beoordelen de ondervraagde ondernemers de gemeentelijke dienstverlening aan ondernemingen via bijvoorbeeld het bedrijvencontactpunt of het relatiemanagement. Kleine zesjes staan er voor het onderdeel communicatie, samenwerking en betrokkenheid van en naar de gemeenteraad.

Wethouder Mark Sandmann: “We zijn blij met de resultaten. Ondernemers waarderen het vestigings- woon-, en leefklimaat in onze gemeente. We scoren op die terreinen ruime voldoendes, maar dit is geen reden om achterover te leunen. Er zijn verbeterpunten, de gemeentelijke dienstverlening moet hoger en er zijn suggesties om het vestigingsklimaat te versterken. Ik ga daarom graag in gesprek met ondernemers over hun suggesties om op onderdelen achten te gaan scoren.”

Momenteel wordt er al hard gewerkt aan vernieuwing van de gemeentelijke website. Het is belangrijk dat ondernemers snel relevante informatie kunnen vinden, daarnaast moet contact leggen met de juiste afdelingen makkelijker worden. Ook gaat er een inventarisatie plaatsvinden om de bediening van zzp’ers te verbeteren.

De ondernemerspeiling is uitgezet omdat de gemeente het belangrijk vindt te weten hoe ondernemers denken over de aantrekkelijkheid van Apeldoorn voor hun bedrijf.  Ook van belang zijn de verbeterpunten om het vestigingsklimaat te versterken. Niet alleen voor bedrijven die binnen de gemeente gevestigd zijn maar ook voor toekomstige nieuwkomers.

Van de aangeschreven 6000 van de 11.400 ondernemers hebben 875 ondernemers de vragenlijst ingevuld. Dit is een respons van 15%, dit is landelijk gezien een zeer goede respons! Door deze hoge respons is ook een representatief beeld gevormd. De uitkomsten van de hele ondernemerspeiling zijn uitvoerig te lezen opwww.apeldoorn.nl/ondernemerspeiling.

Reacties

Cookieinstellingen