SV Dynamo met 21-25, 16-25 en 21-25 in drie sets de betere tegen DeVoKO

DeVoKo heeft het op de eerste competitiewedstrijd thuis niet kunnen bolwerken tegen SV Dynamo uit Apeldoorn. De gasten waren met 21-25, 16-25 en 21-25 in drie sets de betere. DeVoKo coach Henk Goor koos Nicole van der Mark tot MVP bij Dynamo en zijn collega Marinus Bouterse vond spelverdeelster Ellen Stevelink aan DeVoKo kant de MVP.

De foutenlast lag bij de thuisploeg op 30 directe scores voor de gasten, terwijl ze er 16 voor terug kregen. DeVoKo zette 10 foutserves tegenover 11 aces, bij Dynamo waren het er 8 tegenover 11. Aanvallend ontliepen de teams elkaar met 29/28 gescoorde punten niet veel, alleen lag het aantal aanvallende fouten (uit, net, netfout) bij DeVoKo op 18, bij Dynamo waren dat er 7. Verder had Dynamo een 2/6 voordeel op de blokkering. De cijfers bevestigen het optische voordeel van Dynamo. Derhalve ook een terechte zege. Verder had de passlijn van DeVoKo het erg moeilijk.

Marinus Wouterse begon met Irie Timmer op spelverdeling, Rosan Bouwhuis was de libero en Manon Doornenbal de diagonaal. Op passer loper speelden Joyce Wassen en Nicole van der Mark en de mid plaatsen werden ingevuld door Lisette van der Kemp en Chantal Nijstad.  Henk Goor zette de nummers van Marlon Stevelink (spelverdeling), Anouk Heemstra (libero),  Loes Hassink (diagonaal), Lotte Kuipers en Laura Behrens (passer lopers) alsmede die van Daphne Giesselink en Amke Blokhuis (midspeelsters) op het wedstrijdbriefje.  Bij DeVoKo was Emmy Heerdink wegens een blessure niet inzetbaar.

Lotte Kuipers (DeVoKo) en Nicole van der Mark (Dynamo) vestigden in de hele wedstrijd met serve series de aandacht op zich. In de eerste set serveerde Lotte DeVoKo van 5-9 naar 11-9, met Nicole aan de opslag maakte Dynamo een 16-14 achterstand ongedaan en veranderde dat in 16-20.  In de tweede set ging Dynamo met Nicole aan serve van 9-12 naar 9-16, in de derde maakte Lotte van 6-5 een 9-5 stand, maar kon Nicole de 17-13 achterstand serverend naar 17-18 ombuigen. De passlinies aan beide kanten van het net hadden het erg moeilijk bij de opslagen van deze dames. Lotte had 6 aces, Nicole kwam tot 5.

Lees verder: http://www.vizieropvolleybal.nl/archieven/34857

Cookieinstellingen