EK Volleybal – Poule A: zware strijd om groepswinst

Poule A op het Europees kampioenschap bestaat uit Nederland, Italië, Polen en Slovenië. Laatstgenoemde is duidelijk de zwakke zuster in Apeldoorn. De andere drie landen zullen vooral gaan uitmaken wie zich als groepswinnaar rechtstreeks voor de kwartfinales plaatst en wie als nummers twee en drie van de poule naar de tussenronde moeten.

Nederland (Europese ranglijst: 7)De Oranje vrouwen gaan voor een medaille op het Europees kampioenschap. De Nevobo heeft met Giovanni Guidetti een prestatiecoach in huis gehaald die daar op de afgelopen twee EK’s in slaagde met Duitsland. Nederland draait tot nu toe een redelijk tot goed interlandjaar met een bronzen plak bij de Montreux Volley Masters en de eindzege in groep 2 van de World Grand Prix. Oranje kwam op de Europese Spelen teleurstellend genoeg niet verder dan de kwartfinales; waar gastland Azerbeidzjan te sterk was.

Guidetti beschikt over een groep die een kanshebber voor een medaille is, maar het is vooral de vraag of het er ook uitkomt. Dat Nederland voor eigen publiek speelt, kan een extra boost geven zoals bij de EK’s in 1985 en 1995. Het kan echter ook verlammend werken, zoals tijdens de recente oefenwedstrijden tegen Brazilië het geval was. Italië (5)Italië zakte onlangs van de tweede naar de vijfde plaats op de Europese ranglijst, omdat het niet de punten van de World Grand Prix maar van de Europese Spelen had laten meetellen.

Programma poule A – Omnisport (Apeldoorn)

Zaterdag 26 september Zondag 27 september Maandag 28 september

15.30: Slovenië – Nederland     

15.30: Nederland – Polen    

17.00: Polen – Slovenië

18.30: Italië – Polen

18.30: Slovenië – Italië

20.00: Nederland – Italië

Bron: EK – Poule A: zware strijd om groepswinst

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen