‘Verwijderen als vriend’ op Facebook beoordeeld als pesten

De meeste mensen klikken er niet veel op en als zij het doen, dan is het vaak om zijn of haar vriendenlijst op te schonen op Facebook: de knop ‘verwijderen als vriend’. Maar als men dat in Australië doet, dan kan dat mede beoordeeld worden als pesten op de werkvloer.

Rachel Roberts werkte bij een makelaarskantoor in Australië en werd slachtoffer van een pesterij op haar werk. In eerste instantie werd Roberts niet meer begroet door haar collega Lisa Bird. En daarnaast kreeg Roberts ook geen informatie meer doorgespeeld die anderen weer wel kregen.

Waarschijnlijk vond Bird het allemaal niet voldoende en besloot Roberts ook te ‘ontvrienden’ op Facebook. De spreekwoordelijke maat was vol bij Roberts en stapte naar haar werkgever.

Uiteindelijk diagnosticeerde een psycholoog een depressie bij Roberts waardoor zij genoodzaakt was om thuis te blijven. Maar Roberts liet het er niet bij zitten en diende een klacht in bij de ‘Fair Work Commission’ met achttien voorbeelden van pesterijen.

In totaal werden negen voorbeelden gegrond gevonden door de commissie. En één van de gegronde voorbeelden was ook het ontvrienden op Facebook. De vice-voorzitter van de commissie verklaart dat het ontvrienden getuigt van ‘een gebrek aan emotionele volwassenheid. Volgens de vice-voorzitter droeg het bij aan de depressie van Roberts.

Reacties

Cookieinstellingen