EK volleybal: Nederland – Italië

EK Volleybal: Nederland-Italie

Beide bondscoaches houden vast aan hun startopstellingen van de eerste twee wedstrijden.

Nederland: Laura Dijkema, Lonneke Sloetjes, Anne Buijs, Maret Balkestein-Grothues, Quinta Steenbergen, Robin de Kruijf, Debby Pilon-Stam

Italië: Eleonora Lo Bianco, Valentina Diouf, Lucia Bosetti, Antonella Del Corre, Martina Guiggi, Cristina Chirichella, Monica De Gennaro

Met de steun van 5600 toeschouwers wint Nederland met 25-15 de eerste set. Italië heeft geen grip op de Nederlandse pipe-aanval en komt zelf moeizaam tot scoren.

De tweede set gaat met 25-18 ook overtuigend naar Oranje. Oranje heeft nu nog één set nodig om de wedstrijd te winnen, de groepswinst te pakken en zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinales op donderdag.

Een heerlijke sfeer in Omnisport Apeldoorn met top volleybal zorgt voor winst in een heerlijk spannende derde set 25-22. Op naar de donderdagavond kwartfinale in Ahoy Rotterdam waar 10.000 man in kan.

De andere wedstrijd in deze poule ging tussen Polen en Slovenië. Polen behaalde de eerste zege en Slovenië leed de derde nederlaag. Met 25-18, 25-19 en 25-21 legde Polen beslag op de derde plek in de poule.

De eindstand: 1> Nederland , 2> Italië,   3> Polen en  4> Slovenië.

In Rotterdam liep het niet zo als verwacht. Met name Rusland liet het behoorlijk afweten. “We speelden vandaag niet met de juiste instelling” zei de Russische coach Marichev over de inzet van zijn ploeg. Kroatië vocht voor wat het waard was en haalde er een 0-3 zege uit. Via de setstanden 21-25, 24-26 en nogmaals 24-26.  “We worden elke dag beter” vonden ze bij Kroatië en ”een zege om trots op te zijn.”

In de andere partij nam Wit-Rusland een 2-0 voorsprong tegen Bulgarije via 25-21 en 25-23, maar na de 14-25 en 20-25 was er een tiebreak nodig om de winnaar te bepalen. Dat werd Wit – Rusland via 15-11.

De eindstand: 1> Rusland , 2> Wit Rusland , 3> Kroatië en 4> Bulgarije .

Uit deze twee poules gaan Nederland en Rusland rechtstreeks naar de kwartfinales. Voor Slovenië en Bulgarije zit het toernooi erop. Zij kunnen de koffers pakken.

Wit Rusland speelt in de tussenronde tegen Polen en Italië gaat het tegen Kroatië opnemen. De winnaars gaan door naar de kwartfinale.

Reacties

Cookieinstellingen