Uitstekend najaarsweer!

Prima najaarsweer

De komende dagen is het overwegend droog herfstweer. Soms is er veel bewolking, maar ook is er regelmatig ruimte voor de zon. Daarbij is het warmer dan normaal. Dinsdag wordt de warmste dag met in het zuiden 17-18 graden!

Vanmiddag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en wordt het maximaal 14 graden. Het meeste ruimte voor de zon is er langs de westkust. Wind is er nauwelijks.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en ook wolkenvelden. Tijdens opklaringen kan het afkoelen tot 4-6 graden en lokaal kan een ondiepe mistbank ontstaan. In het zuiden is het overwegend bewolkt en wordt het nevelig. Hier wordt het niet kouder dan een graad of 7.

Morgen start met vrij veel wolkenvelden, maar vanuit het zuiden klaart het ’s middags goed op. Met veel zon wordt het in de zuidelijke helft van het land 15-16 graden. In het noorden is langer bewolking aanwezig en blijft de temperatuur met 13-14 graden iets achter. De wind is matig en komt uit het oosten tot zuidoosten.

Dinsdag wordt de warmste dag van de week. In het zuiden van het land wordt het 17-18 graden, in de rest van het land circa 15 graden. Het blijft droog en er is regelmatig ruimte voor de zon.

Woensdag staat de passage van een storing op het programma. Er is veel bewolking en er is ook kans op buien. Koud is het niet met middagtemperaturen tussen 13 en 16 graden.

Daarna herstelt het overwegend droge najaarsweer zich. De middagtemperatuur is daarbij met een graad of 14 iets boven de normaal voor eind oktober.

Reacties

Cookieinstellingen