SCHILDERIJEN VOOR 3FM SERIOUS REQUEST

Jomard Dirki
Jomard Dirki
Foto: Royal Talens

Op 23 december vindt er vanaf 19.00 uur een bijzondere veiling plaats in het Experience Centre van Royal Talens. Deze veiling ‘Art Straight from the Heart’, met presentator Tom van Zevenbergen als veilingmeester, is een initiatief van de Syrische kunstenaar Jomard Dirki, en de Royal Talens Foundation. De Royal Talens Foundation zet zich in voor een creatieve, kleurrijke en betere wereld. Er worden ruim 60 schilderijen geveild, deze zijn beschikbaar gesteld door kunstenaars uit alle delen van Nederland. De opbrengst van de veiling gaat volledig naar 3FM Serious Request 2015. Deze nationale actie maakt zich dit jaar sterk voor de toekomst van jongeren in conflictgebieden. De kijkdagen zijn op vrijdag 18 december van 15.00 – 21.00 uur en op zondag 20 december van 12.00 – 17.00 uur. Tijdens deze kijkdagen kunnen er voorbiedingen worden geplaatst. Het Royal Talens Experience Centre is te vinden aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn, op korte loopafstand van trein en busstation.

Veiling

Draag je 3FM Serious Request 2015 een warm hart toe of wil je graag in het bezit komen van één van de prachtige schilderijen die geveild worden?

Doneer via http://kominactie.3fm.nl/actie/art-straight-from-the-heart of doe mee aan de online veiling via http://royal-talens.onzeveilingonline.nl

De Royal Talens Foundation

Over de Royal Talens Foundation Deze onlangs opgerichte stichting is een initiatief van Koninklijke Talens B.V. en zet zich in voor creatieve en kleurrijke expressie vanuit de overtuiging dat dit leidt tot een betere wereld. Creativiteit stimuleert je brein, het leert je creatiever denken en creëren geeft zelfvertrouwen. Dit is uiteindelijk beter voor de economie want bedrijven hebben creatieve en innovatieve mensen nodig om te kunnen groeien. De Royal Talens Foundation werkt nauw samen met Paint a Future, een organisatie die door middel van kunst kinderen in het buitenland helpt een betere toekomst op te kunnen bouwen. Ook doneert de Foundation regelmatig kunstschildermaterialen aan uiteenlopende charitatieve instellingen in binnen – en buitenland en voorzag onlangs Vluchtelingenwerk Nederland van materiaal.

Het Experience Centre

Het Experience Centre biedt momenteel “onderdak’ aan de 47-jarige Syrische vluchteling Jomard Dirki. Jomard is bij toeval in contact gekomen met het Experience Centre en is daar vrijwel dagelijks aan het schilderen. Zijn dank en enthousiasme over het gastvrije onthaal in het Experience Centre waren aanleiding voor de schilderijenveiling. Het idee ontstond toen Jomard hoorde wat het doel is van 3FM Serious request 2015. Hij weet hoe het is om in een conflictgebied te moeten leven en hoe belangrijk het voor jongeren in die situatie is, om hulp te krijgen. Jomard heeft al een aantal schilderijen klaar voor de veiling, maar is nog steeds druk aan het schilderen om zoveel mogelijk geld voor 3FM Serious Request te verdienen.

Reacties

Cookieinstellingen