Code Rood – Typisch Apeldoorn

De economie trekt aan. Voor velen iets om blij van te worden. Voor de kunstenaars van de Stichting Ateliers Apeldoorn echter niet. Een aantal van hen moet op korte termijn inpakken en wegwezen. De ateliers, die ze ter voorkoming van verder verval  lange tijd van de eigenaars hebben kunnen huren, beginnen inmiddels commercieel weer interessante objecten te worden.  Dat geldt ook voor de expositieruimte van de stichting zelf aan de Loolaan 49, op de rand van het centrum van de binnenstad van Apeldoorn. Ook die ruimte moet op termijn door de kunstenaars worden verlaten. “We zijn uiteraard op zoek naar een andere ruimte,” zegt Adèle Reiss, voorzitter van de stichting. “Maar in mineur verkeren we niet. Het is eigen aan kunst om tegen de klippen op verder te gaan met wat we beogen: het verspreiden van ideeën van kunst onder de Apeldoornse bevolking.”

Daarom  organiseert, voor de vierde maal in successie, de stichting Ateliers Apeldoorn de traditionele wintertentoonstelling Code Rood. Ditmaal met als thema Typisch Apeldoorn. Deze tentoonstelling, met werk van vele kunstenaars, is gratis te zien in de Weekend Galerie, Loolaan 49, tijdens de weekenden van 19-20 en 26-27 december, van 13.00 tot 17.00 uur.

Wat de kunstenaars van dat thema hebben gemaakt is ook nu weer verrassend en veelzijdig. Schokkend misschien. Of apart. Of juist een bevestiging van iets waarvan u altijd al dacht dat het typisch Apeldoorn is. En waar de ene kunstenaar in de alarmfase schiet, zoekt de andere kunstenaar het juist in geluk. Of in het groen.  Of het dorpse. Maar ook bij de dood in de pot. Allerlei kanten komen aan bod. Het is een bijzondere ervaring om te zien hoe de kunstenaars van de stichting aankijken tegen de ziel en de kern van de stad en wat ze daar, in alle verscheidenheid, ieder voor zich van hebben gemaakt.

De feestelijk opening van de tentoonstelling Code Rood – Typisch Apeldoorn, door  wethouder Mark Sandmann, vindt plaats op 18 december om 17.00 uur in de Weekend Galerie, Loolaan 49. Een typisch Apeldoorns gebeuren. Robin & Saniye  verzorgen de muziek. En natuurlijk ontbreken de drankjes en hapjes niet. Iedereen is welkom.

Zie ook: www.ateliersapeldoorn.nl 

Reacties

Cookieinstellingen