Galerie H10a opent 17 januari weer in centrum Apeldoorn!

Foto: H10a

Na driekwart jaar aan de Christiaan Geurtsweg komt Galerie H10a terug in het centrum van Apeldoorn en wel op een nog mooiere locatie: Vosselmanstraat 300, recht tegenover het CODA-museum.

Weliswaar zat H10a in een schitterend gebouw, maar de nieuwe plek met haar grote etalagepui biedt meer mogelijkheden voor spontane bezoekers. En mede door de inzet van vrijwilligers worden de openingstijden ook een stuk ruimer: woensdag- t/m zondagmiddag van 13.00 – 17.00 u.

Feestelijke opening

De feestelijke opening van de nieuwe locatie is op zondag 17 januari om 14.00 u. door Vincent van Oordt, directeur-bestuurder van woningcorporatie De Woonmensen. Muzikale medewerking wordt verleend door muziekgroep Apardeus.

Kunstenaarscollectief H10a

Naast het werk van het kunstenaarscollectief H10a (Anneke Eggermont, Ton van Kooten, Ineke Moes, Hanspeter Nagtegaal, Karim Omayri, Roel Ottow, Ranko Skenderija, Kees en Sonia Woestenenk) komen er als vanouds boeiende exposities van gastexposanten. De eerste tentoonstelling nu toont schilderijen van Foke Stribos en pastels van Erick van Driel.

Gastexposanten

Erick van Driel (Den Haag, 1946) volgde zijn opleiding aan de academie in Den Haag. Erick gebruikt voornamelijk gemengde technieken en pastel. Hij heeft een zeer eigen techniek ontwikkeld en het werk heeft voornamelijk betrekking op de sfeer van Rome.

Foke Stribos, (1949) telg uit een artistiek en creatief gezin te Weert en woonachtig te Dirksland, genoot zijn opleidingen aan de academies te Breda, Maastricht en Rotterdam. Hij schildert met brede kwaststreken kleur, vorm en ritme.  Thema’s vindt hij o.a. in  de natuur, het schilderplezier zelf en uiteraard in de reflectie daarop.

Adres en openingstijden:

Galerie H10a, Vosselmanstraat 300, 7311 VV Apeldoorn

open: woensdag – zondag 13:00 – 17:00 u

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen