5-jarig jubileum Bestuurdersacademie

Jubileum
Jubileum
Foto: dhr. Oltmans

De Apeldoornse Bestuurdersacademie verzorgt op woensdagavond 3 februari 2016 een inspiratieavond voor verenigingsbesturen en vrijwilligers.

Kentering maatschappij

De maatschappij is aan het kantelen. Waarbij men vroeger lid werd van een vereniging om muziek te kunnen spelen of te kunnen sporten, is men tegenwoordig steeds meer ongebonden en bindt men zich niet meer aan een vereniging maar aan een community. Verenigingen zoeken naar creatieve oplossingen. Dit is echter niet makkelijk! Toch gloort er licht aan de horizon. Dat wordt deze avond aangetoond door sprekers die een zeer brede kijk hebben op de vereniging, de community en op leiderschap.

Deze avond zijn wij als Apeldoornse Bestuurders en vrijwilligers te gast bij Foenix Apeldoorn. Al meer dan 30 jaar is Stichting Foenix een kringlooporganisatie binnen de gemeente Apeldoorn. Wat ooit begon als een klein vrijwilligersproject voor jongeren is inmiddels uitgegroeid tot een onafhankelijke, professionele organisatie.

Sprekers

De voorzitter tijdens deze inspiratieavond is Piet de Kant, teammanager op Aventus en al enkele jaren als vrijwilliger betrokken bij de Bestuurdersacademie. Piet is bekend met het verenigingsleven in de breedste zin van het woord. Als discussieleider zal hij dan ook de avond in goede banen leiden en zoveel mogelijk nuttige tips uit de sprekers naar boven halen.

Het onderwerp dat zeer actueel is en zodoende veel aandacht verdient, is ‘Van Vereniging naar Community’.

De eerste spreker is Niels Schut, initiatiefnemer van Sportunity en Sporteyes. Naast zijn werkzame leven is Niels actief als vrijwilliger bij tennis en bij voetbal. Niels is een innovator in de sport met een expertise op het gebied van de ongebonden sporter. Hij werkt vanuit zijn bedrijf met bonden en vrijwilligersorganisaties om hen te ondersteunen in de kanteling die gaande is in de samenleving. In zijn business development trajecten staat elke keer de vraag centraal hoe we de ongebonden liefhebbers bij de vereniging kunnen laten aanhaken. Hij neemt u graag mee in dit proces en zal u vragen uw eigen organisatie een spiegel voor te houden. Houdt u vast aan de bestaande cultuur en structuur binnen uw organisatie, terwijl u eigenlijk ziet dat het lid of de klant een andere behoefte heeft of durft u te veranderen?

Vervolgens zal Jan Kuipers het stokje overnemen. Jan is eigenaar van Franklincovey BeNeLux, professioneel trainer op het gebied van leiderschap en auteur van de boeken “Menskracht”, “Creëer wind mee” en “De kleine Covey”. Jan is eveneens bekend met het verenigingsleven in de breedste zin van het woord. Hij zal tijdens zijn presentatie ingaan op uw rol als bestuurder in de veranderde samenleving. Wat kunt u doen om uw organisatie te laten veranderen?

Naast de verhalen van deze heren staan er nog andere verrassingen op de agenda. Oftewel vermaak voor een ieder.

Bent u een Apeldoornse vrijwilliger, bestuurder of aanstormend bestuurder schrijf u dan nu in, want deze avond mag u niet missen. Deelname is gratis, maar een kaartje verplicht. Deze kunt u bestellen op:

http://www.vrijwilligersacademieveluwe.nl/  (nr. 1181)

Praktisch

De avond duurt van 19:00 uur tot 22:00 uur.

U bent welkom op de Vlijtseweg 136
Zwitsalterrein Ingang Noord
7317 AK Apeldoorn

Team Bestuurdersacademie (samenwerking Verenigingsburo / Sportraad Apeldoorn)

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen