Open brief van boswachter Dennis!

Foto: zegneetegenplastic.nl

Weet u het nog, het egeltje dat de dood vond omdat iemand achteloos zijn afval dumpte? Na het opnieuw aantreffen van de zoveelste berg troep op 10 januari  heeft Boswachter Dennis een open brief geschreven aan iedereen die iets dergelijks doet. Hij zegt er zelf over:

“Ik moest het toch even kwijt na de zoveelste hoeveelheid afval en de ellende die eruit voortkomt.”

Wie de foto’s op zijn twitter bekijkt kan genieten van de vaak prachtige natuurfoto’s zoals je die zelden ziet. Ertussen staan de foto’s die een beetje dieren- of natuurliefhebber zeer moeten doen aan de ogen.

De brief

“Aan alle Natuur Tokkies van Nederland

Tokkies ja, en wees gerust, het is geen spelfout want ik bedoel geen takkies. Vrijwel elke dag tref ik bizar veel zwerfvuil aan in de diverse natuurgebieden in Nederland. Maar ook op straat is het soms net een vuilnisbelt.

Ik verbaas me al niet meer als ik afgewerkte olieflessen, luiers, drugsafval, blikken, flessen en soms hele inboedels aantref. Sommige mensen denken dat we alleen op de Veluwe, en in het zuiden van ons land, zwijnen hebben. Nou wees gerust, ze blijken echt in geheel Nederland voor te komen!

Men schijnt totaal te vergeten dat men als gast in de natuur verblijft. Gasten waar we vandaag de dag ons mond vol van hebben want die moeten ons tenslotte aan onze waarden en normen houden. Maar helaas vergeten gemakshalve die Tokkies zelf nogal eens, wat die normen en waarden zijn.

Met een achteloos gemak dumpen ze het afval groot en klein, waar het hun uitkomt. Dankzij hun lijkt de natuur soms net een grote plee en waarschijnlijk zijn ze straks de eersten die schreeuwen hoe anderen zich moeten gedragen.

Wordt het niet eens tijd dat sommigen onder ons zich met het schaamrood op de kaken eens in de spiegel aankijken en zich afvragen waar ze de afslag: normale waarden en normen hebben gemist!”

Wij sluiten ons volledig bij boswachter Dennis aan!

 

Cookieinstellingen