Isseltaler Musikanten geven Nieuwjaarsconcert in Hoenderloo

Foto: Isseltaler Musikanten

In januari 2016 gaan de Isseltaler Musikanten op diverse plaatsen in de regio hun traditionele Nieuwjaarsconcerten met Egerländerblaasmuziek geven.

Dorpshuus

De Nieuwjaarstournee begint in Angerlo, daarna wordt op zaterdagavond 16 januari 2016 het Nieuwjaarsconcert aan de andere kant van de IJssel gegeven in ‘t Dorpshuus te (7351 AH) Hoenderloo, gelegen aan de Paalbergweg 26. De aanvang is 20.00 uur. Het concert in Hoenderloo wordt in nauwe samenwerking met ’t Dorpshuus georganiseerd. Het is meteen een primeur voor het onlangs geheel verbouwde Dorpshuus: de Isseltaler Musikanten komen voor het eerst met een Nieuwjaarsconcert naar Hoenderloo.

De toegangskaarten à € 8,00 voor dit concert zijn verkrijgbaar bij Drogisterij Ariska in Hoenderloo en uiteraard ook ’s avonds aan de zaal. Reservering telefonisch of per e-mail is ook mogelijk: (026) 382 02 45 [email protected] of via de agenda op de website van de isseltalermusikanten

Ook zijn kaarten via de e-Ticketshop van het orkest te bestellen, zodat de bezoekers de kaarten direct thuis veilig kunnen betalen en kunnen printen. De zaal is een uur voor het optreden geopend.

Blaasmuziekconcert

De Isseltaler Musikanten willen met hun tournee zoveel mogelijk blaasmuziekliefhebbers in de regio de gelegenheid geven om een sfeervol en gezellig blaasmuziekconcert mee te maken. Dirigent Bennie ter Heide heeft met het orkest voor het nieuwe jaar een nieuw feestelijk  programma voorbereid. Diverse nieuwe werken van Ernst Hutter und sein Egerländer Musikanten (dé opvolger van het orkest van Ernst Mosch) en andere Böhmische componisten zullen de revue passeren.

Isseltaler Musikanten

De ‘Isseltaler Musikanten’ werden  bijna 40 jaar geleden opgericht aan de boorden van de IJssel in de gemeente Rheden. Hier ligt ook de oorsprong van de naam van het orkest (IJsseldal).  De Isseltaler Musikanten zijn gespecialiseerd in de Egerländerblaasmuziek.

Het regionale orkest bestaat uit 22 muzikanten. Voor Nederlandse begrippen brengt het ensemble Egerländerblaasmuziek op topniveau. De afgelopen jaren heeft het orkest veel successen op haar naam geschreven. Dirigent Bennie ter Heide treedt met het orkest dan ook met regelmaat in de voetsporen van Ernst Mosch, de peetvader van de Egerländerblaasmuziek.

‘Die Innsbrucker Böhmische’

De Isseltaler Musikanten halen in april de blaasmuzieksensatie uit Tirol ‘Die Innsbrucker Böhmische’ opnieuw naar Nederland en treden zelf op in het voorprogramma. Die Innsbrucker Böhmische hebben inmiddels 10 cd’s op hun naam staan en brengen binnenkort hun 11e cd uit met blaasmuziek ‘vom Feinsten’.

De Isseltaler Musikanten halen in april de blaasmuzieksensatie uit Tirol ‘Die Innsbrucker Böhmische’ opnieuw naar Nederland en treden zelf op in het voorprogramma. Die Innsbrucker Böhmische hebben inmiddels 10 cd’s op hun naam staan en brengen binnenkort hun 11e cd uit met blaasmuziek ‘vom Feinsten’.

In plaats van helemaal naar Zuid-Duitsland of Oostenrijk te reizen voor een optreden van Die Innsbrucker Böhmische heeft u de gelegenheid dichterbij huis een concert van dit toporkest bij te wonen. Het festival wordt gegeven in (6905 DM) Ooy-Zevenaar op zaterdag 9 april 2016 in Schuttersgebouw EMM, Slenterweg 2. De aanvang is 19.30 uur en de zaal gaat om 18.30 uur open.

Kaarten zijn verkrijgbaar via isseltalermusikanten via [email protected] of via telefoon 026-3820245. Kaarten zijn ook tijdens de nieuwjaarsconcerten te koop. De toegangsprijs bedraagt € 18,50 per persoon.

 

 

Reacties