Eindelijk al het mooie van amateurvoetbal op één plek!

Foto: Esther Dekker

Amateurvoetballers hoeven niet meer anoniem hun wedstrijden te spelen. Echte Voetballers biedt spelers en hun fans vanaf vandaag een eigen platform waar ze met elkaar en andere liefhebbers hun mooiste voetbalmomenten kunnen delen. ‘Scoren met video’s’ wordt de nieuwe competitie in de voetbalcompetitie.

Hét sociale medium

Echte Voetballers wordt hét sociale medium voor amateurvoetballers in Nederland. Gebruikers kunnen op het platform filmpjes van mooie voetbalacties delen en kunnen die per type actie (doelpunt, panna, vrije trap, redding, etc.) en per filmer, speler en per club raadplegen. Echte Voetballers heeft ook ranglijsten voor de best gewaardeerde en meest bekeken video’s, filmers, spelers en clubs. Op basis daarvan worden Filmers, Spelers en Clubs van de Maand verkozen. Spelers zien op het platform de hoogtepunten van hun wedstrijden terug en (her)beleven de geweldige voetbalmomenten met elkaar en hun vrienden. De aantrekkelijkste acties van een speler komen op zijn of haar persoonlijke pagina te staan. Ook clubs hebben een eigen pagina.

In de schijnwerpers

‘Echte Voetballers is dé plek waar al het mooie van het amateurvoetbal samenkomt’, zegt Edwin van Rooyen, oprichter van het platform. ‘Op de amateurvelden zie je ieder weekend schitterende acties en doelpunten, zeker bij de jeugd. Maar we zien daar nooit wat van terug. Met Echte Voetballers brengen we daar verandering in. We zetten de spelers en hun clubs in de schijnwerpers.

Beroemde spelers

Op Echte Voetballers (ondertitel: ‘Scoren met video’s!’) maakt iedereen evenveel kans om met zijn of haar acties in de belangstelling te komen. Het maakt niet uit of iemand in de D1, de B5 of de F8 speelt, iedere speler kan een hit scoren – als zijn of haar actie maar mooi of opmerkelijk genoeg is. Echte Voetballers biedt daarmee niet alleen een plek waar spelers hoogtepunten kunnen (her)beleven, maar ook een nationaal podium waar ze zelfs beroemd kunnen worden. De ranglijsten voegen een spelelement aan het platform toe. Zo ontstaat een competitie met video’s in de voetbalcompetitie.

Filmers als helden

Van Rooyen heeft het concept van Echte Voetballers al op kleine schaal uitgeprobeerd. Hij merkte dat het delen van korte voetbalfilmpjes veel enthousiasme bij spelers teweegbrengt. Dit vergroot hun voetbalplezier en versterkt hun binding met de club waar ze spelen. Degenen die filmen maken nadrukkelijk deel uit van het voetbalplezier. ‘Zij worden de nieuwe helden. De vader, moeder, broer, zus, vriend, vriendin of clubgenoot die zijn of haar smartphone pakt en even filmt, die maakt zich razend populair.’

Langs de lijn kan iedereen met een smartphone prachtige opnames maken. Als je een aantal vuistregels volgt, is het filmen ‘supersimpel’, zegt Van Rooyen. Daarnaast is het ook ‘ontzettend leuk’ om te doen. ‘Telkens weer voel je een prettige spanning: welke mooie acties ga ik deze keer met mijn camera vangen? Het is het moderne vissen.

Maatschappelijke rol

Echte Voetballers is een beginnend bedrijf dat zich zeer bewust is van zijn maatschappelijke rol. ‘Met Echte Voetballers willen we in alle opzichten goed doen’, zegt Van Rooyen. ‘We promoten het amateurvoetbal, bieden een platform dat het voetbalplezier vergroot en een actieve sportbeoefening van kinderen en jongeren stimuleert.’ Naar zijn mening hoort het bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijf dat verkopers van producten die niet bij een gezonde levensstijl passen, niet op Echte Voetballers kunnen adverteren. ‘De fabrikanten van cola en chips hoeven zich niet bij ons te melden.’

Maatschappelijke projecten

Echte Voetballers heeft inkomsten uit sponsoring en advertenties nodig om het platform te beheren en verder te ontwikkelen. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen van Echte Voetballers houdt ook in dat straks, als er inkomsten zijn, een nader te bepalen percentage van de bedrijfswinst ter beschikking komt van maatschappelijk waardevolle initiatieven. Van Rooyen wil een apart platform inrichten waar indieners van projectvoorstellen hun plannen kunnen presenteren. De projecten met de meeste ‘likes’ krijgen dan financiering van Echte Voetballers.

Bètaversie

Echte Voetballers is een web-based applicatie, die dus online te benaderen is via een webbrowser. De website is ook responsive, waardoor het op alle apparaten kan worden gebruikt, van laptop tot mobiele telefoon. Het platform wordt vandaag in zijn bètaversie gelanceerd. Van Rooyen: ‘We hebben de website uiteraard getest, op verschillende apparaten en met een groep testers, maar we weten dat de gebruikers nog veel wensen zullen hebben. De komende periode gebruiken we om die wensen in kaart te brengen. Stap voor stap gaan we verbeteringen doorvoeren.’

Meer informatie

Edwin van Rooyen (directeur): 06 818 83 257

Ron Simon (marketing): 06 414 53 997

www.echtevoetballers.nl

[email protected]

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen