Wethouder Stukker zet tandwiel in beweging bij Wielerhub

Het officiële startsein voor de Giro moet nog komen, maar het eerste tandwiel is reeds in gang gezet aan de Stationsstraat 124 in Apeldoorn. Wethouder Nathan Stukker hing donderdagmiddag samen met de initiatiefnemers van Wielerhub ‘Chasse Patate’ een reusachtig tandwiel op.

‘Chasse Patate’

Het was een middag vol energie en er werd alvast een blik vooruit geworpen op de Giro en de beleving rondom de Wielerhub ‘Chasse Patate’. Met een toespraak van Niels Schut namens Sporteyes, mede-initiatiefnemer van de Wielerhub tezamen met Fietskoeriers Apeldoorn, begon de middag met een heldere boodschap: ,,De Wielerhub is er voor de stad Apeldoorn en vormt voor, tijdens en ná de Giro het ontmoetingscentrum voor het credo: ‘Work – Meet – Watch’. Werken in het algemeen of werken aan Giro-gerelateerde projecten, wieler- of sportfans die elkaar willen ontmoeten en de sport willen beleven.” Daarbij is het duurzame karakter van de Wielerhub belangrijk, wat ook nog eens benadrukt werd door wethouder Stukker.

Opening 21 januari

De opening van de Wielerhub ‘Chasse patate’ is een feestelijk startsein van de reis naar de Giro in Apeldoorn. Mart Smeets zal de opening van de Wielerhub verrichten en tijdens ‘De tafel van Mart’ gaat hij in gesprek met verscheidene wielerpersoonlijkheden; Hans van Bon en Peter Koperdraad (Managing Director Merida Benelux) schuiven in elk geval aan. Een avond waarbij de wielerfan of Giro- betrokkene zijn hart kan ophalen en alvast in de Giro-sferen wordt gebracht. Kaarten zijn nog (beperkt) verkrijgbaar via de wielerhub.

Proloog

Vanaf 28 januari kan jij in de Wielerhub de Proloog van Apeldoorn virtueel fietsen. Deze mogelijkheid wordt aangeboden door sportspecialist Rosiir. Daag dus jouw collega’s, vrienden of fietskameraden uit voor deze heuse Giro-proloog van Apeldoorn.

 

Reacties

Cookieinstellingen