‘Gele hond’ is gelukkig geen ziekte maar een begrip!

Foto: hondenenpuppies.nl

‘Gele hond’ is gelukkig geen ziekte maar een begrip!

Het is weekend. De boodschappen zijn binnen, aan de verplichtingen is voldaan en dan iets ondernemen. Veel mensen trekken er dan op uit. Wie een hond heeft zoekt de ruimte in de buurt, het park of in het bos. Voor een aantal hondenbezitters is wat zo simpel lijkt, zo eenvoudig nog niet.

Oorzaken

De hond is in opleiding, heeft een trauma, komt uit het asiel, heeft slechte ervaringen of een ziekte waardoor het niet verstandig is (voor uw hond) om dicht in de buurt te komen. We hebben misschien wel eens meegemaakt dat een hond minder gewenst reageert dan ons lief is. Voor honden voor wie een ontspannen wandeling niet vanzelfsprekend is heeft men in Zweden een oplossing bedacht.

Die is erg simpel en in de uitvoering ervan even eenvoudig. Men bedacht dat er een teken moest zijn dat iedereen herkent en die mogelijk maakt voor mens en dier, om de ruimte te krijgen die het dier nodig heeft. Daarom bedacht men ‘de gele hond’.

Herkenning

De ‘gele hond’ herken je aan de:

  • gele doek of lint om de nek
  • gele doek of lint aan de riem of het tuigje

Het is de baas van een aangelijnde hond die bepaalt in hoeverre een hond mag snuffelen aan een andere hond. U kunt nu zien of u er verstandig aan doet uw hond dit toe te staan. Ook kunt u nu het baasje van de andere hond even de tijd te geven om uit te wijken of de hond dicht bij zich te houden.

Internationaal

In steeds meer landen vindt ‘de gele hond’ zijn weg. Dit komt omdat het in al zijn eenvoud een succesvolle formule is! Ook in Duitsland en Italië wordt de ‘de gele hond’ langzaamaan een begrip. Hondenbescherming Nederland juicht het initiatief van harte toe en ziet graag dat het begrip nationale bekendheid krijgt!

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen