Ambassadeur Polly overleden

Polly
Foto: Apenheul

Leven en dood, we hebben er allemaal mee te maken en we maken het allemaal mee. De mens is zich daar pijnlijk van bewust.

Polly

Tussen mensen en dieren ontstaat soms een bijzondere band. Dit was ook zo bij Polly. Polly was een groenvleugel ara en woonde op de Apenheul. Gisteren is Polly overleden. Niks menselijks was hem vreemd, kinderen krijgen, even buurten bij de buren, natje, droogje, het hoorde er allemaal bij.

Gemis

Mens en dier van de Apenheul, de buurtbewoners en de bezoekers van de Apenheul zullen hem missen, deze kleurrijke bewoner van Apeldoorn met zijn verenpracht en de praatjes op z’n Ara’s…….!

Groenvleugel ara

Een groenvleugel ara is geen lichtgewicht, een kilo (gemiddeld) vogel in de lucht houden is bepaald geen sinecure! Dan weet je wat werken is! Het is dan ook niet zomaar een vogel, hij is uitgerust met een sterke snavel  geschikt voor het zwaarste werk, vrij scherpe klauwen voor het betere klimwerk en als het moet kan hij tijdens een ruzie goed hoeken met zijn vleugels.

Hoe oud Polly precies is geworden weten we niet, volgens de Apenheul was hij minstens 40 jaar. Polly heeft dus net niet van zijn pensioen kunnen genieten. Voor de grotere papegaaiensoorten geldt dat zij bejaard zijn vanaf 45 jaar!

Ambassadeur

Op Polly’s kinderen Konolo en Lima, rust nu de zware taak het ambassadeurschap over te nemen maar daar staat tegenover dat zij de taken onderling kunnen verdelen.

Polly, we gaan hem missen!

 

 

 

Reacties