‘(Be-)Leven met Dementie’

Foto: omroep Zeeland

De overheid stimuleert mensen om langer zelfstandig te blijven wonen met ondersteuning van hun omgeving. Dit geldt ook voor mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie en hun mantelzorgers.

Maar hoe maak je thuis wonen zo prettig en veilig mogelijk? Welke aanpassingen zijn daarvoor nodig? Bij wie kan ik daarvoor terecht? En hoe zorg ik dat ik zo lang mogelijk mobiel blijf?

Netwerk Dementie Oost- Veluwe organiseert daarom een informatieve middag met muziek, bewegen en praktische informatie!

Wijkbijeenkomst

De wijkbijeenkomst ‘(Be-)leven met dementie’ biedt inwoners van de gemeente Apeldoorn antwoorden op deze vragen. Iedereen die te maken heeft met, of geïnteresseerd is in dit onderwerp , is van harte welkom!

Waar en wanneer

Datum woensdag 3 februari 2016

Tijd 14.00 – 17.00 uur

Locatie WZC Talma Borgh, Fortlaan 47, Apeldoorn

Programma

De middag bestaat uit een mix van voorlichting over dementie en over de voorzieningen die de gemeente Apeldoorn biedt om zelfstandig thuis wonen mogelijk te maken. De voorlichting is in handen van de afdeling Oost-Veluwe van Alzheimer Nederland en de coördinator van Het Geheugensteunpunt in Apeldoorn. Daarnaast krijgt u informatie over onderwerpen als Ergotherapie, Hulpmiddelen, DemenTalent en praktische problemen (rijbewijs, notaris e.d.).
De presentaties worden afgewisseld met muziek en bewegen. Een muziektherapeute en fysiotherapeute vertellen hoe deze bijdragen aan het welzijn en de mobiliteit.

Informatiemarkt

Diverse professionals uit het werkveld zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Er is ook informatiemateriaal aanwezig om mee naar huis te nemen. Uiteraard bestaat de mogelijkheid om op een later tijdstip dieper op specifieke zaken in te gaan.

Kortom: een afwisselende middag waar u veel kunt opsteken en ervaringen kunt uitwisselen met lotgenoten. De middag wordt informeel afgesloten met een kop erwtensoep.

Netwerk Dementie Oost-Veluwe

Met financiële steun van de Gemeente Apeldoorn en in opdracht van een aantal partners in het Netwerk Dementie Oost-Veluwe, organiseert het netwerk informatiebijeenkomsten over Dementie. De wijkbijeenkomsten worden zo dicht mogelijk bij de mensen georganiseerd, in de diverse ontmoetingsplekken die Apeldoorn kent.
Meer informatie vindt u hier!

Aanmelden

De bijeenkomst is gratis. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar is in verband met de organisatie wel wenselijk via T 055 368 3683 of E [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen