Partij voor de Dieren verbaast zich over geopende winkeldeuren tijdens de winter

Foto: Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren verbaast zich over geopende winkeldeuren tijdens de winter.

Een maand geleden werd er in Parijs met gejuich een nieuw akkoord gesloten door 195 landen: “We gaan de opwarming van de aarde terugdringen en echt werken aan een beter milieu”.

Moeten we nu wachten tot onze wereldleiders, regeringen en lokale overheden met concrete maatregelen komen die, als gevolg van het akkoord, ons moeten sommeren daadwerkelijk werk te maken van het klimaatverdrag? Een beter milieu begint toch bij onszelf?

Open winkeldeuren op de Hoofdstraat

Tijdens een wandeling door de Hoofdstraat afgelopen woensdagmiddag, waarbij de temperatuur rond het vriespunt lag, telden we 74 winkels waarvan de entreedeuren wagenwijd openstonden. Daarmee stoken veel winkeliers voor de straat.

De Partij voor de Dieren vindt dat deze manier van energieverspilling niet past bij een gemeente die zegt energieneutraliteit hoog in het vaandel het hebben staan en heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. Nu de winter echt begonnen is moet het toch mogelijk zijn om de Apeldoornse ondernemers over te halen hun deuren dicht te houden?

Reacties

Cookieinstellingen