112

De Buurtwhatsapp.

aanhouding
aanhouding
Foto: Esther Dekker

Een BuurtWhatsapp is een appgroep met bewoners uit de dezelfde straat en de straten eromheen. Zij appen elkaar als zij verdachte personen of situaties zien in de straat, buurt of wijk. De app wordt alleen gebruikt voor die situaties. Het is dus de moderne versie van de buurtwacht.

De beheerder van de groep kan de beheerders uit de omliggende groepen waarschuwen. Als de verdachte persoon/personen de straten van de groep verlaat/ verlaten dan is de volgende groep op de hoogte en alert op verdachte zaken in hun buurt!

Als het nodig is kan de politie gewaarschuwd worden en de verdachte in de gaten gehouden worden. Degene die de politie heeft gebeld appt dat aan de anderen in de groep, zodat de meldkamer van de politie zo min mogelijk belast wordt.

Maak gebruik van de volgende ezelsbrug:

  • S=signaleer, waar nodig onthoud postuur, kleur haar, soort kapsel, kleur broek (jas et cetera), eventuele aanwezige tassen, gereedschap, soort vervoermiddel, kenteken.
  • A=alarmeer zo nodig 0900-4444 of bij nood 112
  • A= app de buurtwhatsapp zodat de anderen in je directe omgeving op de hoogte zijn
  • R= Reageer, bijv. door contact te maken met de verdachte persoon, zodat hij weet dat hij gezien is. Blijf neutraal en vriendelijk, let op je houding!

Wees voorzichtig met het maken van foto’s, je mag ze alleen maken om te gebruiken voor signalering door de politie! Wees je ervan bewust dat het maken van een foto agressie op kan roepen!

Meer informatie? Lees hier over de praktijk of  neem contact op met je wijkagent!

 

Reacties

Cookieinstellingen